Nogomet

Lukaku najbolji belgijski strijelac u povijesti: "Znao sam da ću to postati"

Branimir Korać • subota, 11.11.2017.
Lukaku najbolji belgijski strijelac u povijesti: "Znao sam da ću to postati"
Foto: EPA

Tek su mu 24 godine, a već sada se izjednačio s vodećim dvojcem po broju golova u dresu Belgije. Nema nikakve dvojbe da će Romelu Lukaku uskoro ostati sam na vrhu.

Nikada Belgija nije imala napadača kao što je Romelu Lukaku, a pokazuju to i dosezi. Tek su mu 24 godine, a već sada ima više od 60 nastupa u dresu reprezentacije i postignutih 30 pogodaka.

S dva gola Meksiku u prijateljskom remiju 3:3 Lukaku se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Bernardom Voorhoofom i Paulom van Himstom koji su dugo bili usamljeni na vrhu. Voorhoof je svojih 30 pogodaka postigao u razdoblju od 1928. do 1940. godine dok je Van Himst 30 pogodaka postigao od 1960. do 1974.

Lukakuu je za primjer trebalo tek sedam godina, debitirao je 2010. godine, a već sada je dohvatio vodeći dvojac.

Pred njim su još mnoge godine igranja u dresu Belgije i zasgurno će prestići i Jana Ceulemansa koji je vodeći po broju nastupa (96).

"Rođen sam za ovo, želim postići što je moguće više golova. Drago mi je da sam izjednačio rekord, znao sam da hoću i želja mi je bila učiniti to još u ovoj godini. Međutim to nije sve, znam da je ova generacija sposobna za velike stvari i želim Belgiji donijeti trofeje. Velika je čast izjednačiti rekord Paula van Himsta koji mi je puno pomogao kada sam došao u Anderlecht. On ostaje za mene najbolji igrač Belgije svih vremena."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!