Tenis

Grigor Dimitrov nakon velike borbe svladao Dominica Thiema

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.11.2017.
Grigor Dimitrov nakon velike borbe svladao Dominica Thiema
Foto: EPA

Odigran je i prvi meč u skupini Pete Sampras na ATP Finalsu u Londonu gdje je Grigor Dimitrov u tri seta bio bolji od Dominica Thiema...

Vrlo dobar meč odigrali su Grigor Dimitrov i Dominic Thiem, a pobjedu je na kraju odnio Bugarin. Gotovo dva i pol sata trajala je borba koja je otišla na stranu Bugarina.

Očekivao se neizvjestan dvoboj, u prva dva ovogodišnja meča svaki je odnio po jednu pobjedu i oba su odigrana u tri seta. Dimitrov je slavio u Brisbaneu u četvrtfinalu, a Thiem je bio bolji u Madridu gdje je Dimitrov propustio pet meč lopti.

Počelo je boljom igrom Dimitrova koji je uzeo prvi set sa 6:3 uz jedan break i dobru igru na svom početnom udarcu. Thiem je tu mogao malo napraviti i Dimitrov je stigao do prednosti.

I u drugom setu Bugarin je na svom servisu bio dobar, ali i Thiem se podignuo te sve do 11. gema nije bilo nijedne break lopte. Tu je Dimitrov došao do 30:40, nije to iskoristio i nakon toga izgubio je servis bez osvojenog poena te ujedno i set sa 7:5.

Izgubljeni set nije uzdrmao Dimitrova koji je nastavio u trećem setu s dobrom igrom, stigao je do prednosti kod 3:3, nije izdržao na servisu za meč gdje se Thiem vratio, ali Austrijanac je odmah izgubio servis i Dimitrov je uz manje probleme dovršio posao.

Slavio je sa 6:3, 5:7, 7:5 i tako stigao do vrlo vrijedne pobjede. U drugom meču u skupini Rafael Nadal igra protiv Davida Goffina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!