Nogomet

Šveđani slave prolaz: "Najveća stvar koja se dogodila tijekom karijere"

Branimir Korać • utorak, 14.11.2017.
Šveđani slave prolaz: "Najveća stvar koja se dogodila tijekom karijere"
Foto: EPA

Švedska je izdržala talijanski pritisak i izborila remijem na San Siru nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nakon dvoboja bilo je puno suza, ali za razliku od talijanskih, radosnica...

Izbornik Švedske Janne Andersson bio je vrlo sretan nakon dvoboja.

"Pustio sam nekoliko suza. Dovoljno je bilo pogledati u starije igrače kojima je ovo bila posljednja prilika za veliko natjecanje i uspjeli su. Ovo je neopisivo, imamo puno junaka nakon ovog susreta."

Jedan od tih starijih igrača je i Andreas Granqvist, švedski kapetan i jedan od najboljih pojedinaca dvoboja u Milanu.

"Ovo je najveća stvar koja mi se dogodila tijekom karijere. Nama starijima bio je to vjerojatno posljednji pokušaj za plasman na veliko natjecanje i nevjerojatno je zadovoljstvo što smo uspjeli. Rekao sam igračima da mi mogu obrijati glavu ako prođemo dalje, mislio sam da su zaboravili, ali Guidetti i Lindelof jedva su dočekali i to i učinili", istaknuo je.

Najbolji strijelac Švedske u kvalifikacijskom ciklusu bio je Marcus Berg koji je postigao osam pogodaka, a više od njega u ovim kvalifikacijama zabili su Robert Lewandowski (16), Cristiano Ronaldo (15), Romelu Lukaku (11) i Andre Silva (devet).

"Ponosan sam, vjerovali smo u prolaz i znali smo koliko smo dobri. Vjerovali smo u ono što radimo te smo pomagali jedni drugima", kaže Berg.

Iako je Zlatan Ibrahimović završio reprezentativnu karijeru, izbornik Andersson i dalje mora odgovarati na pitanja vezana uz njegov mogući povratak.

"To je nevjerojatno, Ibrahimović je otišao prije godinu i pol, a mi još uvijek pričamo o njemu. Moramo govoriti o igračima koji su tu. Kada je Zlatan bio u reprezentaciji igrali smo potpuno drugačije, njegovim odlaskom morali smo mijenjati igru. On je sjajan igrač, veliki pobjednik, ali moramo ići dalje."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!