Nogomet

Gigi Buffon i još trojica oprostili se od reprezentacije, Ventura podnio ostavku

Branimir Korać • utorak, 14.11.2017.
Gigi Buffon i još trojica oprostili se od reprezentacije, Ventura podnio ostavku
Foto: EPA

Na tužan način veliki Gigi Buffon oprostio se od talijanske reprezentacije. Nakon ispadanja od Švedske u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo poručio je kako je to kraj njegove reprezentativne karijere...

Plan je bio da Gianluigi Buffon nastupi na još jednom velikom natjecanju i nakon toga se povuče. Trebalo je to biti u Rusiji gdje se nadao velikom rezultatu s Italijom o opraštaju u velikom stilu.

Međutim Švedska je pokvarila Buffonove i talijanske planove te se legendarni talijanski vratar od reprezentacije oprostio na tužan način, ispadanjem od Švedske i neodlaskom na svoje posljednje svjetsko prvenstvo.

"Razočaravajuće je, ne za mene već za cijelo nogometno okruženje jer je ovo bilo vrlo važno za Italiju. Jedino mi je zbog toga žao, ne zbog toga što završavam karijeru jer je to normalno s obzirom da vrijeme prolazi. Žao mi je što je moja posljednja utakmica u reprezentaciji završila neuspjehom. Napuštam reprezentaciju koja će se sigurno znati izboriti za sebe", govorio je Buffon boreći se s emocijama.

Vrhunac reprezentativne karijere doživio je 2006. godine na Svjetskom prvenstvu u Italiji gdje je podignuo trofej, a u dresu reprezentacije skupio je 175 nastupa.

Buffon nije htio svaliti krivicu samo na Venturu. "U nogometu pobjeđujete i gubite kao momčad. Kada gubite, onda jednako dijelite krivicu. Trener je dio grupe."

A Ventura je očekivano nakon ispadanja od Švedske podnio ostavku i Italija kreće u potragu za novim izbornikom s Carlom Ancelottijem kao glavnim favoritom za tu poziciju.

Reprezentativnu karijeru završili su i Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli i Daniele De Rossi.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2017. u 12:30
    šteta zbog njega bio bi prvi igrač koji je nastupio na 6 SP-a, a milsim da bi se trebo negometa i okamniti, ima Italija trenutno bolji golmana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.11.2017. u 12:19
    Za utjehu je bio već jednom prvak svijeta. Što bi više! Mislim da je njemu gore, što baš nikako Ligu Prvaka sa Juventusom nikako ne može osvojiti
    Obrisan korisnik