Nogomet

Potpuni kolaps Jarnijevih izabranika, Hrvatska visoko poražena od Danske i ostala bez druge faze

Branimir Korać • utorak, 14.11.2017.
Potpuni kolaps Jarnijevih izabranika, Hrvatska visoko poražena od Danske i ostala bez druge faze
Foto: Martina Japundžić

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina potpuno je podbacila na kvalifikacijskom turniru u Rovinju. Izuzev prvog dvoboja sa slabim San Marinom, nije pružila dobre vijesti...

Prevelika samouvjerenost na domaćem terenu u Rovinju skupo je stajala izabranike Roberta Jarnija. Očekivao se prolaz, prve dvije reprezentacije iz skupine išle su u sljedeću fazu, no Hrvatska se nije uspjela ugurati među njih.

Nije sramota izgubiti od Danske, ali problematično je kada te Danci napune na tvom terenu s 5:2 i to u utakmici u kojoj ti je za prolaz dovoljan bod. Veći je problem predstavljao subotnji dvoboj protiv Latvije koji je Hrvatska prema kvaliteti morala dobiti, a samo je remizirala iako je imala i igrača više. Već tada bilo je jasno da će današnji dvoboj biti težak i neizvjestan, ali vjerovalo se da Hrvatska može igrati s Dancima.

Danci su već u desetoj minuti poveli golom Andreasa Poulsena, a početak drugog dijela stavio je Hrvatsku u vrlo tešku situaciju.

Poulsen je već u 47. minuti povisio na 2:0 da bi u 51. minuti Sandro Kulenović dobio izravni crveni karton i ostavio Hrvatsku s igračem manje i dva gola zaostatka.

Međutim uspjeli su Jarnijevi igrači vratiti se u utakmicu golovima Duje Javorčića i Darija Špikića, poravnali su na 2:2 i Hrvatskoj donijeli željeni rezultat.

No Danska je ipak u zadnjih 20 minuta otišla do pobjede i to vrlo visoke zahvaljujući dva pogotka Winda te jednim Rasmussena.

Latvija je istovremeno svladala San Marino s 4:0 i preskočila je Hrvatsku zbog bolje gol razlike (5:2 Latvija, 5:5 Hrvatska). Danci su uvjerljivo prvi, a Hrvatska i San Marino završavaju s natjecanjem.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg17.11.2017. u 12:05
    to se uklapa u opcu sliku. nogometasi su talentirani ali nemogu sami: treba dobra organizacija i dobar trener.. kad i ako odu van, bude i od ovih igraca za sataviti dobru reprezentaciju kao sto je uvijek bilo.
    interreg
  • Obrisan korisnik16.11.2017. u 08:41
    Nikako s mladom reprezentacijom na zelenu granu. Nemamo nikakvu konstantu u tim mlađim kategorijama. A nije da nemamo mladih talenata... I tu treba postaviti par iskusnih trenera koji bi trebali podići rejting mladih selekcija...
    Obrisan korisnik