Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti visokom pobjedom otvorili nastup u Svjetskoj ligi

Branimir Korać • utorak, 14.11.2017.
Hrvatski vaterpolisti visokom pobjedom otvorili nastup u Svjetskoj ligi
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u prvom kolu grupne faze Svjetske lige u Zadru je ugostila Rusiju i upisala glatku pobjedu 14:4...

Kako i sliči svjetskim prvacima Hrvatska je pobjedom otvorila nastup u Svjetskoj ligi. Izabranici Ivice Tucka ugostili su u prvom kolu Svjetske lige Rusiju i pregazili je s 14:4.

Bio je to neravnopravan dvoboj u kojem je angažirana Hrvatska lakoćom kontrolirala situaciju u bazenu i iz minute u minutu samo podizala prednost. Iako bez Sandra Sukna zbog dobro poznatih problema, Hrvatska je rutinski odrađivala posao ne dopustivši protivniku niti najmanju priliku.

Od početka sve je išlo u jednom smjeru. Hrvatska je otvorila susret vodstvom 4:0, a Rusija je do prvog pogotka došla tek početkom druge četvrtine. I nakon toga uslijedila je nova velika serija Hrvatske, ovaj put 6:0 da bi nakon drugog ruskog pogotka Hrvatska napravila još jednu seriju 4:0.

U završnici susreta Rusi su samo smanjili zaostatak na konačnih 14:4 kada je već bilo jasno da će upisati visok poraz.

Pet pogodaka kod Hrvatske postigao je Loren Fatović, Ante Vukičević dodao je tri, Jerko Marinić Kragić dva dok su Luka Lončar, Ivan Buljubašić, Josip Vrlić i Xavi Garcia postigli po jedan pogodak.

S Hrvatskom i Rusijom u skupini je još Njemačka s kojom će Hrvatska igrati u trećem kolu u gostima 16. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!