Vodeni sportovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacija dočekuje Rusiju u Zadru

Sportnet • petak, 10.11.2017.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija dočekuje Rusiju u Zadru

Na današnjoj konferenciji za novinare hrvatske vaterpolske reprezentacije predstavljena su očekivanja i aktivnosti reprezentacije u novoj sezoni.

Nakon zasluženog odmora i ljetne stanke, reprezentaciju 14. studenoga u 18 sati očekuje prvi izazov, odnosno prva utakmica FINA Svjetske lige koja će se održati na bazenima Višnjik u Zadru.

"Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, s obzirom da je reprezentacija Rusije u silnoj ekspanziji. Naš je cilj u utakmica Svjetske lige isprobati čim više igrača i odmoriti ključne igrače koji dugi niz godina vode reprezentaciju. Ono što uvijek naglašavamo, ove godine je najvažnije natjecanje Europsko prvenstvo, a do tada ćemo imati dovoljno vremena da isprobamo te mlađe igrače i da što spremniji dočekamo Europsko prvenstvo. Ja se nadam da ćemo i tamo biti jedni od glavnih konkurenata za osvajanje medalje, i to one najsjajnije", najavio je izbornik.

Ujedno, izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza osvrnuo se na dosad postignute rezultate i sve što reprezentaciju očekuje u nadolazećim aktivnostima:

"Krajem prosinca održati će se Dani vaterpola u Zagrebu, kao i polufinale i finale Kupa Hrvatske. Tada će se tradicionalno održati i Gala večera Svjetskih prvaka. Okupit ćemo se u zagrebačkom hotelu Westin 15. prosinca, gdje ćemo se prigodno prisjetiti uspjeha iz Budimpešte i naslova prvaka svijeta. Ponovo smo najbolji na svijetu. A ovo je šesta medalja sa Svjetskih prvenstava u nizu, što je apsolutni svjetski rekord.

U ovoj sezoni nas osim Svjetske lige iščekuje i nastup u Europa kupu za koji smo dobili domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Odigrati će se od 15.-17. veljače u Splitu gdje nas očekuju zaista zanimljive utakmice u kojima će uz Hrvatsku nastupiti i reprezentacije Srbije, Grčke i Nizozemske. Kruna sezone je nastup na Europskom prvenstvu u Barceloni gdje se nadam da će nastupiti i naše djevojke i da ćemo ponovo imati i muški i ženski vaterpolo na najvećem kontinentalnom natjecanju", rekao je izvršni direktor Perica Bukić.

Izbornik Ivica Tucak za prvu utakmicu Svjetske lige računa na sljedeće igrače:

1. Marko Bijač
2. Ivan Marcelić
3. Ivan Buljubašić
4. Marko Macan
5. Hrvoje Benić
6. Josip Vrlić
7. Luka Lončar
8. Javier Garcia
9. Ivan Domagoj Zović
10. Ante Visković
11. Ante Vukičević
12. Loren Fatović
13. Andrija Bašić
14. Franko Lazić

Stožer: • Ivica Tucak
• Mile Smodlaka
• Igor Pezelj
• Pero Kuterovac
• Damir Luketić
• Renata Barić

Hrvatska se u 1. kolu kvalifikacijske 'B' europske skupine natječe za plasman na završni turnir Svjetske lige. U skupini 'B' još se nalazi reprezentacija Njemačke s kojom se Barakude sastaju u 3. kolu, 16. siječnja 2018, kao i u posljednjem 6. kolu koje će se odigrati 10. travnja 2018. Uzvratnu utakmicu s Rusijom igraju u 4. kolu, 13. veljače 2018.

U ostalim europskim kvalifikacijskim skupinama nalaze se reprezentacije Srbije, Rumunjske i Crne Gore u skupini A, dok su u skupini C Nizozemska, Španjolska i Mađarska. Samo pobjednici svake od skupina plasirat će se na završni turnir.

"Neki dan sam razgovarao s g. Bukićem, upozorio me da sada trebamo biti barem još 30 posto bolji, jer su svi gladni oduzeti nam Svjetsku krunu. Očekuju nas novi izazovi u ovoj sezoni. No kao što su i u Budimpešti navijači bili ti koji su nas nosili do pobjede, tako se nadamo da će nas svojim bodrenjem nositi i u novoj sezoni. Vjerujem da ćemo to vidjeti već ovaj utorak u Zadru! U ime svih reprezentativaca hvala im još jednom na ogromnoj potpori", rekao je reprezentativac Ivan Marcelić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!