Nogomet

VIDEO: Nakoulma hattrickom zaključio kvalifikacije, Senegal drugi put slavio protiv JAR-a

Luka Medić • srijeda, 15.11.2017.
VIDEO: Nakoulma hattrickom zaključio kvalifikacije, Senegal drugi put slavio protiv JAR-a
Foto: EPA

Zaključene su afričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U posljednjem kolu Burkina Faso s 4:0 bila je bolja od Zelenortskih Otoka, dok je Senegal s 2:1 slavio protiv Južnoafričke Republike…

Još jedne afričke kvalifikacije stigle su do kraja. Odavno je poznato koje će afričke reprezentacije ići u Rusiju, a radi odluke Fife da se ponovi utakmica Južnoafrička Republika - Senegal, šesto kolo skupine D odigrano je kasnije od ostalih. Od prošlog tjedna zna se da Senegal po drugi put ide na SP, ključna je bila gostujuća pobjeda u petom kolu kod Zelenortskih Otoka, a Senegal je kvalifikacije zaključio pobjedom nad JAR-om 2:1.

Bila je to jedna čudna utakmica, u prvom dijelu nije bilo pogodaka, ali zato u nastavku su pala tri zgoditka, a vidjeli smo i jedan promašen kazneni udarac. Domaćini su poveli u 55. minuti pogotkom Nguettea. U 63. gosti su promašili najstrožu kaznu, a već dvije minute kasnije izjednačili su preko Taua. Senegal je do sva tri boda stigao u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio Kara.

U drugom susretu skupine Burkina Faso s visokih 4:0 bila je bolja od Zelenortskih Otoka. Bio je to susret momčadi koje su u petom kolu upisale poraze i tako se oprostile od nastupa na Mundijalu. Junak utakmice bio je igrač Nantesa Pjeruce Nakoulma koji je postigao hattrick. Uz njega jedan pogodak postigao je Diawara.

Na koncu, Senegal je prvi s 14 bodova, druga je Burkina Faso koja ima devet bodova. Treći su Zelenortski Otoci s pet bodova, dok je Južnoafrička Republika osvojila četiri boda.

Tako su s crnog kontinenta na Svjetsko prvenstvo otišli: Egipat nakon 28 godina, Maroko nakon 20, Senegal nakon 16, a Tunis nakon 12 godina. Jedina momčad koja je igrala u Brazilu je Nigerija.

Afričke kvalifikacije za SP, šesto kolo:
Senegal - JAR 2:1
Burkina Faso - Zelenortski Otoci 4:0

SKUPINA D
1. SENEGAL 14 +
2. BURKINA FASO 9 +4
3. ZELENORTSKI OTOCI 6 -8
4. JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA 4 -3

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!