Tenis

Roger Federer pobjedom u tri seta osigurao polufinale, Čilić izgubio svaku šansu za prolaz

Branimir Korać • srijeda, 15.11.2017.
Roger Federer pobjedom u tri seta osigurao polufinale, Čilić izgubio svaku šansu za prolaz
Foto: EPA

I ona mala tinjajuća nada za Marina Čilića je nestala. Roger Federer nije kiksao, svladao je Alexandera Zvereva u tri seta i ne postoji rasplet prema kojem bi Čilić prošao u polufinale...

Nakon što je poklonio pobjede Alexanderu Zverevu i Jacku Socku, Čilić je morao navijati prvo za Nijemca da svlada Rogera Federera i ostavi mu živom nadu u prolaz. To se na kraju nije dogodilo, Federer je odradio dobar meč, svladao Zvereva i Čilić će nastup u skupini završiti na posljednjem mjestu.

U zadnjem kolu igrat će protiv neopterećenog Federera koji s prve pozicije ide u polufinale te će se nadati pobjedi koja bi mu donijela barem malo zadovoljstva nakon ovog turnira. Da bi je ostvario, morat će igrati na višoj razini nego u prva dva meča i eliminirati crne rupe kojih je bilo podosta.

Federer je protiv Zvereva izgubio set, ali nakon toga odigrao je fantastično, pomeo mladog Nijemca u trećem setu i zasluženo osigurao prvo mjesto u skupini.

Trebalo mu je malo vremena za pravi ulazak u meč, krenuo je s 0:40, ali ipak zadržao servis i do kraja prvog seta nije bilo breakova. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Zverev krenuo s 4:0, ali Federer je to okrenuo i uzeo set s 8:6.

U drugom setu odmah je napravio break, međutim Zverev se uspio vratiti te na kraju oduzeti Švicarcu još jednom servis čime je uzeo set sa 7:5 i izborio odluku u trećem setu.

Tamo je Federer izgubio prvi gem, ali poslije toga više nije nijedan prepustio Nijemcu i odjurio je do pobjede.

I dok će Federer i Čilić odigrati ekshibicijski dvoboj, Zverev i Sock odlučit će o putniku u polufinale. Pobjednik tog dvoboja zauzet će drugu poziciju.

ATP Finals, drugo kolo:
Roger Federer (Švicarska) - Alexander Zverev (Njemačka) 7:6(6), 5:7, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!