Tenis

Grigor Dimitrov pregazio Goffina i osigurao polufinale ATP Finalsa

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.11.2017.
Grigor Dimitrov pregazio Goffina i osigurao polufinale ATP Finalsa
Foto: EPA

Nakon što je Roger Federer u skupini Boris Becker osigurao mjesto u polufinalu, isto je napravio i Grigor Dimitrov u skupini Pete Sampras. Dimitrov je potvrdio polufinale vrlo uvjerljivom pobjedom protiv Davida Goffina...

Kada se Grigoru Dimitrovu poklopi jedan od najboljih mečeva ove godine, a Davidu Goffinu jedan od najlošijih, samo jedan ishod je moguć. Dimitrov je u drugom kolu skupine Pete Sampras pregazio Goffina sa 6:0, 6:2 za 75 minuta igre.

Dimitrov - Goffin 6:0, 6:2

Asevi: 2-2

Dvostruke pogreške: 1-5

Ubačaj prvog servisa: 57% - 56%

Break prilike: 5/11 - 0/1

Poeni na reternu: 32-13

Ljestvica:
1. Dimitrov 2-0
2. Goffin 1-1
3. Carreno Busta 0-0
4. Thiem 0-1
5. Nadal 0-1

Nakon mučenja i teške pobjede protiv Dominica Thiema u prvom kolu, Dimitrov je bio puno bolji u ovom dvoboju, potpuno je nadigrao Goffina kojem je malo toga polazilo za rukom i Belgijac se borio da osvoji barem pokoji gem.

Goffin je bio za klasu ispod onog što je odigrao protiv Rafaela Nadala, nije zaprijetio Dimitrovu niti jednom i u posljednjem kolu protiv Thiema će odlučivati o prolazu.

Prvi set bio je gotov za manje od pola sata, Bugarin je pregazio Goffina bez izgubljenog gema, a ritam nije spuštao niti na startu drugog seta.

Poveo je s 3:0 i Goffinu je s obzirom na igru bilo jasno da ne može do pobjede te je spašavao čast pokušajima hvatanja što je više gemova moguće. Uspio je uhvatiti dva do kraja meča.

U posljednjem kolu Dimitrova očekuje dvoboj protiv Pabla Carrena Buste koji je uskočio umjesto Nadala, a Goffin ima već spomenuti meč protiv Thiema.

Danas Carreno Busta debitirao nastupom protiv Austrijanca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!