Košarka

Raspucana Cedevita razbila Torino u gostima

Branimir Korać • srijeda, 15.11.2017.
Raspucana Cedevita razbila Torino u gostima
Foto: FaH

Cedevita je odigrala sjajnu utakmicu protiv Torina u gostima i pregazila ga s 87:65, a mogla je i uvjerljivije slaviti. Tek u posljednjih deset minuta dopustila je domaćinu da dođe do zraka što samo pokazuje koliko dobro su Zdovčevi igrači odigrala...

Na startu Eurokupa Cedevita je ugostila Torino i neočekivano izgubila 86:83. Međutim od tada pa do danas značajno je napredovala, igra je na puno višoj razini i ovaj Torino nema kvalitetu za nositi se s Cedevitom u punoj formi. Jure Zdovc potpuno je nadmudrio u gostima Lucu Banchija, Cedevita je igrala sjajno i na kraju visoko slavila.

Bila je to šuterska rapsodija hrvatskog prvaka, protok lopte u napadu bio je brz i dobar i da nije bilo padova koncentracije koji su doveli do većeg broja izgubljenih lopti, ali i opuštanja u završnici kada je već bilo jasno da će gosti slaviti, gosti bi još uvjerljivije slavili.

Cedevita je imala fantastičnu završnicu prve dionice. Nakon četiri minute vodila je 11:9 da bi do kraja prve četvrtine napravila seriju čak 19:3 i s uvjerljivih 30:12 završila prvu dionicu.

Na isti način nastavila je i u drugih deset minuta gdje je vrlo brzo došla do čak 25 poena prednosti i već tada bilo je posve jasno tko će odnijeti pobjedu iz ovog susreta.

Drugo poluvrijeme bilo je odrađivanje posla, u pojedinim trenucima prednost je bila na rubu 30 poena razlike, a domaćin je tek u završnici uspio malo smanjiti ogroman zaostatak.

Cedevita je susret završila sa 66 posto ubačaja za dva poena te 12/22 šut za tricu, imala je nadmoć u skoku i upisala ogromnu pobjedu iako je imala više izgubljenih lopti. Međutim šut domaćina bio je vrlo loš, primjerice za tricu samo 2/16 što je predstavljalo razliku.

Kod Cedevite Kevin Murphy ubacio je 22 poena (5/7 za tricu), a Will Cherry dodao je 15 poena. Kod domaćina po 14 poena upisali su Giuseppe Poeta (pet osvojenih lopti) i Lamar Patterson.

Ovom pobjedom Cedevita je stigla do omjera 3-3 koliko ima i Torino.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Uniks Kazan89:80MoraBanc Andorra
Darüssafaka Tekfen100:67Paris Levallois
Fiat Torino65:87Cedevita
1Darüssafaka Tekfen 82+83
2Uniks Kazan 73+34
3Cedevita 55+42
4Fiat Torino 55-49
5MoraBanc Andorra 37-26
6Paris Levallois 28-84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!