Košarka

Hrvatske košarkašice u Italiji šokirale domaću reprezentaciju

Branimir Korać • srijeda, 15.11.2017.
Hrvatske košarkašice u Italiji šokirale domaću reprezentaciju

Iako je Italija u susret drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2019. godine ušla kao veliki favorit, Hrvatska je odigrala jako dobro i upisala je glatku pobjedu 83:71...

Hrvatska se na najbolji mogući način oporavila od poraza od Švedske u Trnskom. Upisala je pobjedu na gostovanju kod Italije koja je bila ogroman favorit, ali samo su se ostvarile riječi Anđe Jelavić koja je uporno ponavljala kako je Hrvatska pokazala da može igrati i s najboljima te da vjeruje u ovu ekipu.

I u najavi dvoboja sve je bilo jasno, Talijanke imaju dobru vanjsku liniju, ali Hrvatska je imala prednost pod košem što je fantastično koristila. Preko Marije Režan punila je domaći koš, mijenjale su se čuvarice, ali Režan je bila nezaustavljiva i s 35 poena i 13 skokova najzaslužnija je za ovu vrlo vrijednu pobjedu.

Italija je krenula bolje u utakmicu i dugo je imala kontrolu nad rezultatom. Sredinom druge četvrtine vodila je i 27:18 te nije bilo naznaka da bi Hrvatska mogla na ovakav način okrenuti dvoboj.

No već u završnici prvog poluvremena Režan i Dojkić približile su Hrvatsku na već ugodnijih 32:30.

U drugom dijelu sve se okrenulo na hrvatsku stranu. Režan, Premasunac i Sandrić odrađivale su odličan posao, talijanska obrana nije imala nikakvih rješenja za hrvatski napad i minutu i pol prije kraja treće dionice Hrvatska je imala 54:43.

Susret je potpuno okrenut, usmjeren u vode koje itekako odgovaraju Hrvatskoj i uz raspoložen napad Hrvatska je do kraja susreta lakoćom održavala visoko vodstvo i upisala izuzetno važnu pobjedu.

Sljedeći dvoboj u sklopu kvalifikacije Hrvatice će imati tek u veljači kada će gostovati kod Makedonije koja je zasad upisala dva poraza.

Protiv Italije Hrvatsku su predvodile već spomenuta Režan te Antonija Sandrić s 22 poena i Ivana Dojkić sa 16 poena.

Kvalifikacije za EP:
Italija - Hrvatska 71:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!