Nogomet

Kek: "Očekujem tešku utakmicu, ali moramo napraviti sve da bodovi ostanu na Rujevici"

Branimir Korać • četvrtak, 16.11.2017.
Kek: "Očekujem tešku utakmicu, ali moramo napraviti sve da bodovi ostanu na Rujevici"
Foto: FaH

Rijeka nakon serije loših rezultata u prvenstvu nema pravo na kiks protiv Intera. Momčad koja je u pozitivnoj seriji pokušat će iznenaditi na Rujevici, ali Kekovi igrači moraju uzeti tri boda...

Matjaž Kek najavljuje napad od prve minute i vjeruje da će Rijeka na krilima pobjede iz Kupa svladati i Inter.

"Iz našeg aspekta s obzirom na posljednje rezultate, dvoboj protiv Intera znači samo juriš i sve ćemo napraviti da tri boda ostanu na Rujevici. Znamo da nam dolazi protivnik koji nam je dugo vremena bio vrlo neugodan, a sada je u seriji pozitivnih rezultata, složili su kvalitetnu momčad. Mi s drugim poluvremenom iz Velike Gorice možemo i želimo razmišljati pozitivno. Očekujemo tešku utakmicu koje se ne trebamo bojati, moramo dati sve od sebe, ali opet moramo paziti da ne uletimo u neku pogrešku koju protivnik može kazniti i kasnije nas uvesti u neku nervozu."

Kek tvrdi kako kriza neće nestati jednom pobjedom već treba naporno raditi da se Rijeka vrati na pravi put.

"Niti je kriza nastala na osnovu jednog tjedna niti se liječi jednom utakmicom ili jednim poluvremenom. To je kompleksan problem na kojem radimo. Trebaju nam dobar trening, pozitiva, optimizam i objektivno sagledavanje situacije u kojoj jesmo, ništa drugo ne pomaže."

"Imali smo problema s realizacijom u zadnjim utakmicama. Igraš, stvaraš prilike i ne zabijaš, naravno da onda pada i igra i samopouzdanje. Kada daš gol onda i lopta odmah ide brže i nema više grča. Predugo nije bilo vatrometa na Rujevici, kao da smo sve ispucali u posljednjih pet godina. Za Goricu smo se kvalitetno pripremili i isto tako želimo i za Inter. Tek nakon Intera možemo o onom što nam slijedi, nije još vrijeme za razmišljanje o ostalim dvobojima."

Roberto Punčec također tvrdi kako Rijeka mora ovdje slaviti i ništa manje od pobjede neće ga zadovoljiti.

"Dolazi nam Inter, protivnik s kojim u prvoj utakmici nismo imali velikih problema. Međutim znamo da su u tom trenutku imali svojih poteškoća i od onda su, a posebno u zadnjih par kola, nanizali dobre rezultate i drže respektabilno peto mjesto sa samo četiri boda iza nas. Bilo je problema s Interom u prošlosti i to moramo respektirati, ali isto tako smo svjesni da smo favoriti u ovom srazu. Ništa manje od tri boda ne bi nas zadovoljilo."

Za njega pobjeda u Kupu puno znači i vjeruje da će podići samopouzdanje u momčadi.

"Kako posljednjih tjedana nismo mogli nikako do pobjede i ništa nam nije polazilo za nogom, onda te i pobjeda na treningu razveseli. Zato nam je i pobjeda u Kupu puno značila za samopouzdanje i raspoloženje unutar momčadi. Presretni smo zbog te pobjede i veselimo se sljedećim utakmicama."

Susret između Rijeke i Intera na rasporedu je u subotu od 18 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!