Nogomet

VIDEO: Peru posljednji putnik u Rusiju

Sportnet • četvrtak, 16.11.2017.
VIDEO: Peru posljednji putnik u Rusiju
Foto: EPA

U ranim jutarnjim satima doznali smo i ime posljednje reprezentacije koja se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Peru je suvereno svladao Novi Zeland s 2:0.

PIŠE: Jan Šneler

Peru je kao veliki favorit ušao u ovu utakmicu. Većina navijača nadala se prolasku na Svjetsko prvenstvo, po prvi puta nakon 1982. godine. I domaći igrači ih nisu razočarali. Tek što je krenula utakmica, Luis Advincula odlično je pucao lijevom nogom i pogodio prečku. Bio je to samo početak dobre igre peruanskih reprezentativaca.

Otpočetka je bilo vidljivo da je Peru bolje krenuo u utakmicu. Konstantno su pritiskali posljednju liniju Novog Zelanda i tražili priliku za gol. U 24. minuti Trauco je oštro ubacio u šesnaesterac, lopta je pogodila braniča Novog Zelanda Reida u ruku, međutim sudac se nije odlučio na kazneni udarac. Ipak, u 28. minuti Peru zasluženo dolazi do vodstva. Cueva je probio lijevu stranu, vratio povratnu loptu Farfanu koji silovitim udarcem pogađa mrežu.

Bilo je do kraja prvog dijela još nekoliko dobrih prilika za Peru, međutim vratar gostiju Marinović držao je Novi Zeland koliko toliko u igri. Ipak, sve je bilo riješeno u 65. minuti kada je nakon kornera, lopta došla do Ramosa kojem nije bio problem pospremiti ju u mrežu. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te je Peru zasluženo pobijedio i prošao u grupnu fazu Svjetskog prvenstva.

Dodatne kvalifikacije za SP

2. utakmica
Peru - Novi Zeland 2:0 (1. utakmica: 0:0)

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!