Rukomet

Kamenica: "Nantesov nastup u Szegedu bio je veličanstven", Horvat: "Želimo pokazati da možemo s jakima"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 16.11.2017.
Kamenica: "Nantesov nastup u Szegedu bio je veličanstven", Horvat: "Želimo pokazati da možemo s jakima"
Foto: FaH

Rukometaši PPD Zagreba u sklopu Lige prvaka gostuju u Nantesu gdje se nadaju dobrom rezultatu. Kasim Kamenica ima problema sa sastavljanjem momčadi, ali pokušat će se osposobiti što je više igrača moguće...

Još uoči gostovanja u Barceloni iz Zagreba su stizali signali kako žele "skinuti" nekog od velikih i doći do važnih bodova u Ligi prvaka. Protiv Barcelone i Vardara nisu bili niti blizu, nova prilika stiže protiv Nantesa.

Kasim Kamenica dobro je proučio Francuze koji bolje igraju u Ligi prvaka nego u domaćem prvenstvu.

"U posljednje vrijeme imao sam priliku pogledati četiri utakmice Nantesa, u francuskom prvenstvu protiv Chamberyja i Ivryja (porazi) te Ligi prvaka protiv Wisle i Szegeda u kojima su slavili. Ti rezultati stvaraju utisak o različitim licima Nantesa, od prosječnih igara u domaćem prvenstvu do fenomenalnih u Ligi prvaka i to sugerira da im je Liga prvaka prioritet. Posebno partija u Szegedu bila je veličanstvena."

"Tandem vratara im je na vrhunskoj razini, isto tako na desnoj strani gdje su sjajni Španjolci te suradnja vanjske linije i pivota koja ostavlja posebno dobar dojam. Što se tiče nas, sigurno je da u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pružimo maksimum, želimo doći do skalpa neke od visokopozicioniranih momčadi na tablici. Ozljede nam stvaraju velike probleme i momčadski trening u takvoj situaciji stvarno trpi, tako je bilo i pred utakmicu s Vardarom, a ništa bolje nije niti danas. Pokušat ćemo osposobiti što više igrača tako da bi na ta dva treninga u Nantesu bili kompletniji i pokušali doći do postavke igre koja bi se činila konkurentnom."

Zlatko Horvat također se nada dobrom nastupu i da bi se iz toga mogao izroditi i pozitivan rezultat.

"Nema se tu što puno reći, mi znamo što želimo u narednim utakmicama, pa tako i u ovoj u Nantesu. Želimo upisati dobar nastup u svim segmentima rukometne igre, želimo pokazati kako možemo igrati s ovakvim protivnicima. Dat ćemo sve od sebe i pokušati ostvariti dobar rezultat. Nije jednostavno, čekaju nas redom odlične momčadi, ali nećemo se predati."

Susret u Nantesu na rasporedu je u nedjelju od 17 sati.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!