Košarka

VTB Liga: Astana uvjerljiva, Lokomotiv Kuban teže nego što se očekivalo

Sportnet • subota, 18.11.2017.
VTB Liga: Astana uvjerljiva, Lokomotiv Kuban teže nego što se očekivalo
Foto: Kristijan Komarica

Astana i Lokomotiv Kuban uvjerljivo su slavili protiv svojih današnjih protivnika, usprkos činjenici kako Kuban nije impresionirao unatoč svojstvu favorita.

AUTOR: Jan Šneler

Astana je već u prvoj četvrtini nagovijestila u kojem će smjeru otići utakmica. Taj period utakmice domaći su dobili 31:19. Kada još ubrojimo prilično solidnu predstavu u drugoj dionici utakmice, dolazimo do uvjerljivog vodstva na poluvremenu od 16 razlike.

Ništa bolje nisu gosti prošli i nakon pauze tako da se prije posljednje četvrtine razlika popela na čak +28. Bilo je jasno kako će trener domaćih, Flevarakis rabiti kombiniranu momčad u posljednjih deset minuta, tako da su gosti uspjeli smanjiti na -17. Kod domaćih izdvojit ćemo grčko-američki dvojac, Kaselakisa i Cartera. Prvi je postigao 25 koševa i dodao pritom sedam skokova te tri asistencije, dok je Amerikanac zabio 20 poena uz četiri skoka i asistencije. Kod Eniseja, Hillard je postigao 20 koševa uz tri skoka i dvije asistencije.

U Permu je Lokomotiv teže nego što se očekivalo došao do pobjede. Gosti su došli u goste s epitetom apsolutnog favorita, međutim domaći se do kraja nisu predavali. Lokomotiv je kontrolirao utakmicu u prvom dijelu, međutim tricom McLeana tri minute do kraja prvog poluvremena, Parma je došla na samo četiri koša zaostatka. Ipak, dvije trice Kuljagina i odlični individualni potezi gostiju na kraju su ih doveli do velike prednosti od 52:36.

Treću četvrtinu ponovno je bolje otvorio Lokomotiv te je nakon tri minute tricom Laceya došao do vodstva od 19 razlike. Iako se očekivalo da će konačno gosti prelomiti utakmicu, Parma se nije predavala te je postupno smanjivala vodstvo Lokomotiva i zaključila treću dionicu sa zaostatkom od sedam koševa.

Niti u četvrtoj četvrtini gosti nisu prelomili i smirili utakmicu te se igralo toplo-hladno. Čas bi Lokomotiv napravio mini seriju i ponovno otišao na dvoznamenkastu prednost, čas bi Parma smanjivala tu prednost na nekoliko koševa. Konačno, u toj žurbi i želji da što prije smanje zaostatak, Parma je izgubila korak te je u posljednje dvije minute Lokomotiv ušao s 11 koševa prednosti i konačno slavio 86:73

Goste su do pobjede vodili Ragland s 15 koševa te tri skoka i četiri asistencije, dok je Lacey dodao 13 poena uz pet skokova i tri asistencije. Kod domaćih najbolji su bili Miller-McIntyre s 19 koševa, pet skokova i šest asistencija, dok je Moreira ostvario double double učinak s 14 koševa i deset skokova.

VTB Liga
Astana - Enisej Krasnojarsk 92:75
Parma Perm - Lokomotiv Kuban 73:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!