Rukomet

EHF kup: Podnošljiv poraz Nexea u Danskoj

Sportnet • subota, 18.11.2017.
EHF kup: Podnošljiv poraz Nexea u Danskoj

Iako je put prema Danskoj bio mukotrpan te su otišli u svojstvu autsajdera, rukometaši Nexea nisu se osramotili i ostvarili su dostižan rezultat u uzvratu. Esbjerg je bio bolji 29:26...

AUTOR: Jan Šneler

Treće kolo kvalifikacija za EHF Kup donijelo je Našičanima četvrtoplasiranu ekipu prošlosezonskog danskog prvenstva. Početak utakmice, kao što se i očekuje u ovako bitnim utakmicama, prošao je pomalo u grču tako da je u 11. minuti rezultat bio svega 3:3. Više manje izjednačeni rezultat nastavio se do pred sam kraj prvog dijela. Iako su u 26. minuti Našičani imali zaostatak od dva gola razlike, u svega par minuta, domaći su došli do velike prednosti od 15:11. Ipak, odličnim zalaganjem i prekrasnom akcijom na samom kraju poluvremena, Nexe smanjuje na 15:13.

U prvom dijelu, najbolji igrač hrvatskih rukometaša bio je Zrnić s pet postignutih pogodaka, a pratili su ga Šipić i Jelinić s po tri.

U nastavku je Nexe krenuo furiozno. Nakon svega minutu igre došli su do izjednačujućeg rezultata, a onda nešto malo kasnije i do vodstva 16:15. Ipak vodstvo nije dugo potrajalo pa je Esbjerg ponovno poveo sa 17:16. Međutim, Nexe se dosta dugo držao u utakmici i odolijevao većem rezultatskom minusu. Ipak, nažalost pred sam kraj utakmice, gosti su došli do vodstva od tri pogodaka kojeg su konstantno održavali. Na samom kraju utakmice, Nexe je imao i napad za smanjenje zaostatka međutim neuspješno i utakmica je završila 29:26 za Dance.

Iako će biti teško pobijediti Dance s četiri razlike, odnosno tri ako postignu manje od 26 golova, Nexe može biti zadovoljan rezultatom i prikazanom igrom te za tjedan dana u punoj dvorani u Našicama probati izboriti ulazak u grupnu fazu.

Jacob Holm s devet golova bio je koban za Našičane dok je sedam dodao Rasmus Nielsen. Kod Nexea Zrnić je završio s osam, a Jelinić sa šest golova.

EHF Kup, 3. kolo kvalifikacija, 1. utakmica
Esbjerg - Nexe Našice 29:26

FOTO - SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!