Nogomet

VIDEO: Emmanuel Adebayor u derbiju hat-trickom uništio Tudorov Galatasaray

Dario Dodić • subota, 18.11.2017.
VIDEO: Emmanuel Adebayor u derbiju hat-trickom uništio Tudorov Galatasaray
Foto: Kristijan Komarica

U derbiju 12. kola turskog nogometnog prvenstva u Istanbulu su snage odmjerili Basaksehir i Galatasaray. Domaćin je na krilima sjajnog Emmanuela Adebayora razbio Tudorov sastav, koji je unatoč porazu ostao na vrhu prvenstvene ljestvice...

Galatasaray Igora Tudora nije se dobro proveo u gradskom derbiju protiv Basaksehira. Domaćini su slavili s uvjerljivih 5:1, unatoč drugom porazu u posljednja tri susreta Tudorova je momčad ostala na vrhu turskog prvenstva, bodovno izjednačena s drugoplasiranim Basaksehirom.

Posebno je kod domaćina raspoložen bio Emmanuel Adebayor, koji je, kao i u prošlom nastupu protiv Galate, ubilježio hat-trick. Nije ni Galatasaray bio bez šansi, ali za razliku od domaćih napadača Tudorovi nisu bili posebno raspoloženi. Igrači Basaksehira su iz pet udaraca u okvir Muslerinog gola postigli jednako toliko golova.

Poveli su domaći u 25. minuti igre - Edin Višća ubacio je s desne strane, a Attamah lijepo glavom pospremio loptu u gornji lijevi kut Galatasarayevog gola. U samoj završnici prvog dijela prvi put mrežu gostiju trese Adebayor. Dobar je posao na desnoj strani ponovno odradio Višća, Adebayor u padu Višćin ubačaj glavom posprema u Muslerinu mrežu za 2:0.

Nadu gostima probudio je Gomis smanjivši na 2:1 lijepim udarcem glavom u 55. minuti, ali Adebayor tri minute kasnije vraća Basaksehir na dva gola prednosti, lijepo se okretom riješio jednog gostujućeg braniča i zabio za 3:1.

15 minuta prije kraja Adebayor je upotpunio hat-trick zabivši za 4:1 iz jedanaesterca, za konačnih 5:1 mrežu Galatasaraya zatresao je Frei u 89. minuti.

Nakon 12 kola Galatasaray je vodeći s 26 bodova, isto toliko ima i Basaksehir. Treći je Bešiktaš s 22 boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!