Košarka

VIDEO: Lakersi uz triple-double Balla svladali Nuggetse, Benderovi Sunsi bolji od Bullsa

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.11.2017.
VIDEO: Lakersi uz triple-double Balla svladali Nuggetse, Benderovi Sunsi bolji od Bullsa
Foto: EPA

Osim dvoboja između Miamija i Indiane, odigrano je još pet susreta u NBA ligi gdje su u akciji bili i Dragan Bender i Ivica Zubac, no nisu ubilježili posebno velik učinak...

Los Angeles Lakersi svladali su Denver Nuggetse sa 127:109, a Lonzo Ball došao je do drugog triple-double učinka u karijeri. Ball je još jednom šutirao ispod 50 posto iz igre, međutim ostale stvari radio je na vrhunski način i pomogao svojoj momčadi da upiše pobjedu.

Nuggetsi su potonuli u drugoj dionici, u razdoblju kada su ostali oslabljeni zbog isključenja Nikole Jokića i trenera Mikea Malonea. Nakon nedosuđenog čistog prekršaja na Jokiću, Malone je ušao u teren i verbalno se sukobio sa sucem Mottom koji ga je isključio, a odmah je izbacio i Jokića koji je također tražio objašnjenje. Da stvar bude još gora, Nuggetsi su u drugoj četvrtini ostali i bez Paula Millsapa zbog ozljede stopala.

"Moram se ispričati Denver Nuggetsima, osjećam se loše, ostavio sam momčad na cjedilu", rekao je Jokić nakon susreta.

Kod Lakersa Julius Randle ubacio je 24 poena uz sedam skokova i pet asistencija, Brook Lopez dodao je 21 poen, a Lonzo Ball 11 poena uz 16 skokova i 11 asistencija. Tih 16 skokova najbolji je učinak jednog rookieja ove sezone. Ivica Zubac nakon povratka iz G-League odradio je dvije minute bez učinka.

Kod Nuggetsa Gary Harris ubacio je 20 poena, a Wilson Chandler 17.

Golden State Warriorsi odnijeli su pobjedu s gostovanja kod Brooklyn Netsa 118:111. Warriorsi nisu imali na raspolaganju Kevina Duranta koji je upitan i za gostovanje u Oklahoma Cityju, a ovdje su upisali pobjedu u dvoboju koji su malo zakomplicirali na kraju.

Imali su Warriorsi i više od 20 poena razlike da bi u završnici susreta Brooklyn došao na samo minus četiri, a na klupi je već bio Stephen Curry zbog šest osobnih pogrešaka. Njegovi suigrači ipak su se izvukli i ubilježili novu pobjedu.

"Nedostajalo nam je Kevinovih 25-26 poena i morali smo to nadoknaditi agresivnim nastupom. Pritiskom na obranu morali smo što više igrača uvesti u igru", istaknuo je Curry.

Susret je završio s 39 poena, 11 skokova i sedam asistencija, a Klay Thompson dodao je 23 poena i deset skokova. Kod poraženih Allen Crabbe ubacio je 25 poena i sedam skokova, Spencer Dinwiddie 21 poen uz osam asistencija, Rondae Hollis-Jefferson 16 poena uz 12 skokova i pet asistencija, a DeMarre Carroll 15 poena uz 11 skokova.

Unatoč velikom broju promašenih šuteva izvana (10/39 za tricu), Toronto Raptorsi izvukli su pobjedu protiv oslabljenih Wizardsa. Washington je nastupio bez Johna Walla, većina toga pala je na leđa Bradleyja Beala koji nije mogao sam izvući pobjedu.

DeMar DeRozan bio je čovjek odluke, napadao je koš gostiju kada se susret lomio i odveo Raptorse do pobjede 100:91. Ovaj put DeRozan nije zaustavljan prekršajima što je čest slučaj, samo jednom završio je na liniji slobodnih bacanja i morao se pomučiti za ovih 33 poena.

"Bili su jako agresivni. U drugom dijelu čuvao me Kyle Lowry i nije mi dopustio nimalo prostora, bio je uz mene na svakom dijelu parketa", rekao je nakon susreta Beal.

Uz DeRozana istaknuli su se i CJ Miles s 12 poena te s po deset Lowry (pet skokova, šest asistencija) i Fred VanVleet (pet asistencija). Raptorsima se vratio Serge Ibaka koji je pomogao s devet poena i osam skokova. Kod poraženih Beal je završio s 27 poena, Otto Porter s 15 poena i šest skokova, a Marcin Gortat s 12 poena i 12 skokova.

Detroit Pistonsi nastavljaju s odličnim igrama ove sezone te su slavili i u gostima u Minneapolisu 100:97. Mlada i energična Minnesota imala je vodstvo dobrim dijelom susreta, ali u posljednjoj dionici Pistonsi su raznovrsnom igrom napravili preokret i na kraju stigli do 11. ovosezonske pobjede.

Nakon što je minutu i pol prije kraja Andrew Wiggins ubacio samo jedno slobodno bacanje za 93:92, Reggie Jackson povezao je četiri poena i Detroit više nije ispuštao vodstvo.

"Nema dvojbe da je Jimmy Butler jedan od najboljih kada treba završiti susret. Večeras smo imali dosta sreće, lopta se odbijala na našu stranu", rekao je Jackson nakon susreta u kojem je u završnici upravo Butleru nedostajalo malo više sreće.

Kod Detroita Andre Drummond upisao je 12. double-double učinak ove sezone iako je tijekom susreta jedno vrijeme proveo na klupi zbog problema s laktom. Po 18 poena dodali su Tobias Harris (devet skokova) i Avery Bradley. Na drugoj strani Jimmy Butler ubacio je 26 poena uz deset skokova i pet asistencija, Andrew Wiggins dodao je 24 poena, a Karl-Anthony Towns 16 poena i devet skokova.

Phoenix Sunsi bili su bolji od Chicago Bullsa sa 113:105 uz ujednačen nastup nekolicine igrača koji su donijeli potrebnu širinu. Dragan Bender mučio se sa šutom te je za 20 minuta ubacio četiri poena (1/4 za dva, 0/3 za tri) uz dva skoka. Najučinkovitiji bili su TJ Warren s 27 poena i sedam skokova te s po 15 poena Devin Booker i Mike James (pet asistencija).

Kod Bullsa utakmicu karijere odigrao je Lauri Markkanen s 26 poena i 13 skokova, Kris Dunn dodao je 17 poena, šest skokova i šest asistencija, a Robin Lopez 16 poena i deset skokova.

NBA:
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 127:109
Brooklyn Nets - Golden State Warriors 111:118
Toronto Raptors - Washington Wizards 100:91
Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 97:100
Phoenix Suns - Chicago Bulls 113:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!