Nogomet

Antonio Conte prvi izbor čelnika Talijanskog nogometnog saveza

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.11.2017.
Antonio Conte prvi izbor čelnika Talijanskog nogometnog saveza
Foto: EPA

Talijani su se razišli s Giampierom Venturom i traže novog izbornika, a predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Carlo Tavecchio ne skriva kako je njegova prva želja Antonio Conte...

Klupa talijanske nogometne reprezentacije privlačna je brojnim trenerima, no izvjesno je kako će Talijan preuzeti reprezentaciju. Među kvalitetnim domaćim trenerima neće biti lako izabrati, a prva želja Carla Tavecchija je Antonio Conte.

"Ako kažemo Massimiliano Allegri, Roberto Mancini ili Carlo Ancelotti - reći ću toplo. Antonio Conte? Vruće", poigrao se Tavecchio.

Conte je pod ugovorom s Chelseajem, ali otočki mediji već su pisali kako nije presretan u Londonu. Mancini pak vodi Zenit iz St. Peterburga dok je Allegri na klupi Juventusa i već je poručio kako ga zanima Italija, ali ne sada.

Tavecchio nije propustio priliku prebaciti svu krivicu na Venturu zbog neprolaska na Svjetsko prvenstvo.

"Sva je krivica na njemu, on je birao stručni stožer i igrače te odrađivao sav posao. Mi iz Saveza nismo se miješali", poručuje Tavecchio i zaboravlja da su upravo oni postavili Venturu i pružili mu tu moć.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor21.11.2017. u 12:27
    Ancelotti je po meni najkvalitetniji trener od navedenih samo je pitanje kako bi se snašao jer nije isto biti trener u klubu i izbornik dok je Conte već bio izbornik
    qvestor
  • Obrisan korisnik20.11.2017. u 15:08
    Mogao bi Ancelotti. On nema trenutno kluba
    Obrisan korisnik