Košarka

VIDEO: Bojan Bogdanović igra u životnoj formi, izjednačio jučerašnji rekord i srušio Magic!

Dario Dodić • utorak, 21.11.2017.
VIDEO: Bojan Bogdanović igra u životnoj formi, izjednačio jučerašnji rekord i srušio Magic!
Foto: EPA

Nakon što je dan ranije u pobjedi protiv Miami Heata ostvario najbolje brojke u dresu Pacersa, Bojan Bogdanović isto je ponovio i večeras protiv Magica u Orlandu. Babo je fenomenalnom predstavom u drugom poluvremenu odveo Pacerse do nove pobjede...

Indiana Pacersi vjerojatno ne mogu vjerovati kakvu su premiju doveli iz Washington Wizardsa. Kako Amerikanci znaju reći, Bojan Bogdanović je vruć. Hrvat igra u životnoj formi, nakon što je sinoć sjajnom predstavom predvodio Pacerse do pobjede nad Heatom, ostvarivši najbolji učinak u dresu momčadi iz Indiane, Babo je protiv Orlando Magica pružio jednako sjajnu partiju.

Nakon slabog izdanja u prvom dijelu, koji je Magic zaključio vodstvom 55:50, Bogdanović je eksplodirao u nastavku i u trećoj četvrtini zajedno s Victorom Oladipom preokrenuo susret u korist gostiju. Dvojac je u trećoj dionici igre ubacio 22 poena, Pacersi su trećinu dobili 28:17.

Kada je nešto više od četiri minute prije kraja susreta Bogdanović pogodio tricu i odveo Pacerse po prvi put na dvoznamenkastu prednost, činilo se kako je susret gotov. No, gosti forsiraju u nekoliko napada i Magic se koševima Fourniera i Gordona vraća u igru. Da završnica ne bi bila previše stresna za Pacerse pobrinuo se Bogdanović novom tricom, u posljednjoj minuti pogađa za prednost Indiane od šest koševa. Iznenađenja nije bilo, Pacersi dolaze do četvrte uzastopne pobjede sa 105:97, ovo je peti poraz Magica u nizu.

Indiana je trenutno najbolja tricaška momčad lige (postotno), a Pacersi prije svega na tomu moraju zahvaliti fenomenalnom Bogdanoviću. Od večerašnjih 26 poena Babo je čak 24 ubacio u drugom poluvremenu, uz sjajnih 5/7 za tri poena (3/4 za 1, 4/8 za 2). Dodao je i sedam skokova te dvije ukradene lopte. Valja istaknuti kako je vidljiv Bojanov napredak u obrani, iako su mu Magicovi igrači u nekoliko navrata pobjegli i poentirali, Bogdanović je većinu susreta odigrao odlično u fazi obrane.

Victor Oladipo zaključio je susret s 29 koševa, devet skokova, pet asistencija, sedam ukradenih lopti i dvije blokade. Thaddeus Young pridodao je 17 poena i pet skokova.

Nikola Vučević s 25 je koševa i 13 skokova predvodio domaćine, Fournier je dodao 16 poena, Gordon 13 uz 12 skokova. Za razliku od vrućeg Bogdanovića, Mario Hezonja je i dalje na hlađenju, nije niti ulazio na parket.

Nakon utakmice trener Magica Frank Vogel kratko je prokomentirao Bogdanovićev nastup: "On je veliki razlog zašto Pacersi imaju dobru sezonu. Fenomenalan je košarkaš i veliko pojačanje za njih."

Devetu pobjedu ove sezone dohvatili su Philadelphia 76ersi, svladavši na svom parketu šuterski neraspoložene Utah Jazzere 107:86.

Najbolji pojedinac 76ersa bio je Ben Simmons s 27 koševa, deset skokova, dvije asistencije i četiri ukradene lopte, J.J. Redick dodao je 20 poena. Iako je sve do početka utakmice bio upitan, Joel Embiid je ipak nastupio i ubilježio sedmi double-double sezone (15 koševa, 11 skokova).

Dario Šarić je još jednom startao u početnoj petorci, odigrao je napadački dobro prvo poluvrijeme, ali ne i drugo, dok je u obrambenim zadaćama bio vrlo dobar. Odigrao je 24 minute i ubilježio pet koševa (1/1 za 1, 2/5 za 2), sedam skokova, dvije asistencije i ukradenu loptu.

Donovan Mitchell sa 17 je koševa predvodio izranjavane goste, Rodney Hood dodao je 13 poena, Ricky Rubio 12.

Cleveland Cavaliersi su se u Detroitu poigrali s Pistonsima i već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika. Cavsi su sa 116:88 došli do pete pobjede u nizu, a posebno je raspoloženo u susret ušao LeBron James.

Kralj James je 16 od svojih 18 koševa zabio u prvoj četvrtini, šuterski raspoloženi viceprvaci (11 trica u prvom poluvremenu) do poluvremena su izgradili prednost 73:46 i tako osigurali komotnu završnicu i odmaranje glavnih igrača.

LeBron je na parketu proveo tek 27 minuta i uz već spomenutih 18 koševa ubilježio i osam asistencija. Kevin Love je s 19 koševa i 11 skokova predvodio Cavse, 18 je dodao i Jae Crowder.

Svi Pistonsi su odigrali ujednačeno slabu utakmicu, najbolji strijelac domaćina bio je Tobias Harris s 11 koševa, po deset su dodali Johnson i Jackson.

NBA, rezultati:
New York - L.A. Clippers 107:85
New Orleans - Oklahoma City 114:107
Memphis - Portland 92:100
Milwaukee - Washington 88:99
San Antonio - Atlanta 96:85
Detroit - Cleveland 88:116
Philadelphia - Utah 107:86
Orlando - Indiana 97:105
Charlotte - Minnesota 118:102

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2017. u 10:09
    Bravo Babo majstore!!!
    Obrisan korisnik