Nogomet

Juniorska nogometna Liga prvaka: Lokomotiva remizirala u Sarajevu i ostala bez prolaza

Sportnet • srijeda, 22.11.2017.
Juniorska nogometna Liga prvaka: Lokomotiva remizirala u Sarajevu i ostala bez prolaza
Foto: Kristijan Komarica

Iako u dvije utakmice 2. kola juniorske Lige prvaka, Lokomotiva niti jednu nije izgubila, zbog gola u gostima u sljedeće kolo prolazi sarajevski Željezničar...

AUTOR: Jan Šneler

Odmah nakon posljednjeg sučevog zvižduka u Zagrebu bilo je jasno kako će Lokomotivi za prolazak u play-off fazu natjecanja biti potreban barem jedan pogodak u Sarajevu. Ipak, utakmicu je Željezničar otvorio puno bolje. Bila u pitanju taktička zamisao da se što duže drži neriješen rezultat pa da se u posljednjih pola sata uđe snažno i silovito ili nervoza u momčadi zbog imperativa pobjede, Lokomotiva nije dobro izgledala u prvom dijelu.

Imao je Željezničar dosta prilika, međutim nisu bili previše precizni te su mnogi udarci odlazili van okvira gola. U 27. minuti Šehić je pucao prema vratima Lokomotive, ali lopta za malo odlazi pored gola. Imala je Lokomotiva odličnu šansu u 31. minuti. Lopta je ubačena u šesnaesterac domaćih, golman Željezničara loše ju je izbio te se ona odbila do Kastratija čiji pokušaj loba odlazi preko gola. Bila je to situacija u kojoj je mladi Kosovar trebao bolje reagirati i dovesti Lokomotivu u vodstvo.

U 42. minuti Dacić puca, lopta je nezgodno padala, ali je Vasilj vršcima prstiju uspio izbiti loptu u korner. Napomenimo kako je prilikom odlaska na odmor Željezničar imao već 18 udaraca prema vratima Lokomotive.

U drugom dijelu Lokomotiva je puno ozbiljnije izgledala. Konstantno su pritiskali i napadali tražeći pogodak koji bi ih odveo dalje. U jednom periodu igre imali su čak 75% posjeda lopte što dovoljno govori da su odlučili ozbiljnije zaprijetiti domaćima.

Željezničar ipak nije dozvolio Lokosima da potpuno preuzmu kontrolu i dominiraju terenom, tako je u nekoliko navrata domaća ekipa vrlo ozbiljno priprijetila gostima. Kako se kraj bližio, tako je bilo sve jasnije kako će Lokomotiva jako žaliti za propuštenom prilikom iz 31. minuti, kao i promašenim jedanaestercem iz prve utakmice.

Domaći su odlično zatvorili pristupe golu i čekali kraj utakmice koja je u konačnici završila bez pogodaka. Moramo biti iskreni i reći kako, gledajući obje utakmice, ali i pojedinačno, Željezničar više zaslužio prolaz od Lokomotive.

Juniorska nogometna liga prvaka, 2. kolo (2. utakmica)
Željezničar - Lokomotiva 0:0 (1. utakmica: 1:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!