Tenis

Viktor Galović bez problema ušao u četvrtfinale Challengera u Andriji

Sportnet • četvrtak, 23.11.2017.
Viktor Galović bez problema ušao u četvrtfinale Challengera u Andriji

Svega 80 minuta bilo je potrebno hrvatskom tenisaču Viktoru Galoviću da svlada Talijana Gianlucu Di Nicolu sa 6:4, 7:6...

AUTOR: Jan Šneler

Vrlo nervozno je krenuo Galović i već u prvom gemu mu je Di Nicola oduzeo servis. Ipak, naš se tenisač ekspresno vratio i odmah u sljedećem gemu izjednačio rezultat. Prilika za break nije bilo previše, tek jedna pri osmom gemu kod rezultata 4:3, ali je Di Nicola uspio osvojiti gem. Ipak, šansa se otvorila u desetom gemu u kojem je naš tenisač imao velikih 40:0 na servis Talijana i bez problema osvojio prvi set sa 6:4.

Galović je odlično otvorio drugi set i već na prvom servisu Di Nicole imao četiri break prilike. Nažalost, ni niti jednu iskoristio i Talijan se neokrznut provukao. Hrvatski je tenisač pokazivao i u narednim gemovima odličnu igru što govori i podatak da je Di Nicola osvojio samo tri poena na Galovićevim servisima.

Prilika za break nije bilo te su tenisači ušli u 13. igru. Tie-break je ponovno bolje otvorio hrvatski tenisač, imao rano vodstvo od 2:0 ali se Talijan uspio vratiti i povesti 4:3. Ipak, ponovno u ključnim trenucima, Galović radi dva mini breaka i osvaja i drugi set.

U četvrtfinalu koje će na rasporedu biti sutra, Galović, koji je šesti nositelj igrat će protiv bosanskohercegovačkog tenisača, Mirze Bašića koji je treći nositelj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!