Nogomet

VIDEO: Potop Evertona kod kuće, Milan pobjedom potvrdio prvo mjesto

Sportnet • četvrtak, 23.11.2017.
VIDEO: Potop Evertona kod kuće, Milan pobjedom potvrdio prvo mjesto
Foto: EPA

Nakon odigranog petog kola, najzanimljivija situacija nas čeka u skupini F gdje čak tri ekipe i dalje imaju šanse za prolazak dalje. Od hrvatskih predstavnika valja istaknuti solidnu partiju Josipa Brezovca u pobjedi Šerifa iz Tiraspola...

AUTOR: Jan Šneler

Skupina D

Na žalost hrvatskih navijača, Rijeka je izgubila sve šanse za prolazak dalje, dok je Milan pobjedom protiv Austrije osigurao prvu poziciju. Austriji Beč bit će dovoljna i minimalna pobjeda protiv AEK-a da prođe dalje.

U skupini D u kojoj se nalazi i Rijeka, Milan i bečka Austria odigrali su gotovo pa istu utakmicu kao i u 1. kolu. Ponovno je Milan uvjerljivo slavio s 5:1. Gosti su pak došli do vodstva u 21. minuti kada je Monschein sam izašao pred Donnarummu, zaobišao ga i zabio za vodstvo. No Milan nije dugo čekao da okrene utakmicu. Prvo je u 27. minuti Rodriguez zabio za izjednačenje, da bi Andre Silva svega devet minuta kasnije donio domaćima vodstvo.

Kako bi situacija za Austriju bila još teža, u 42. minuti Cutrone koristi nepažnju bečke obrane i povećava vodstvo na 3:1. U 70. minuti, Calhanoglu je lijepo proigrao Silvu koji rješava sve dileme golom za 4:1. Konačnu točku na i postavio je Cutrone svojim drugim golom u sudačkoj nadoknadi. Hrvatski reprezentativac, Nikola Kalinić, utakmicu je gledao s klupe za pričuve.

Skupina E

U skupini E su poznati sudionici nokaut faze. Atalanta i Lyon drže prve dvije pozicije s 11 bodova i upravo će njihov dvoboj u Italiji odlučiti o prvoplasiranoj ekipi.

Evertonova katastrofalna forma se nastavlja. Iako su već ispali iz Europske lige te imaju dosta ozlijeđenih igrača, ovako veliki poraz 5:1 od Atalante samo je dodatna potvrda nemoći i rasipanja ugleda. Atalanta je dominirala cijelom utakmicom i već u 12. minuti došla do vodstva preko Cristantea. U drugom dijelu, Gomez je imao priliku za povećanje vodstva, ali je njegov udarac Robles lako obranio.

Ipak, Cristante je u 64. minuti zabio za 2:0 i time potvrdio bolju igru talijanske momčadi. Svega sedam minuta kasnije, Ramirez je lijepim šutem u donji lijevi kut pogodio za smanjenje zaostatka. Taman kad se činilo da se rezultat više neće mijenjati, Everton je pokazao velike slabosti. U razdoblju od svega osam minuta, domaći su primili čak tri gola.

Prvo je Gosens u 86. minuti prekrasnim pogotkom potpuno razriješio sve dvojbe, da bi u 88. i 94. minuti Cornelius dvama pogocima postavio konačnih 1:5. Nikola Vlašić je za domaću momčad igrao od 62. minute.

U skupini E, Lyon je potvrdio, uz Atalantu, prolazak dalje. Apollon nije bio dostojan protivnik Francuzima. Mreže su mirovale gotovo pola sata da bi onda u svega tri minute Lyon potpuno slomio Apollon. Prvo je u 29. minuti Diakhaby zabio za 1:0, da bi Fekir u 32. minuti, nakon lijepe kontre Depaya povećao vodstvo.

Utakmicu je potpuno zatvorio Diaz pogotkom u 66. minuti dok je konačnih 4:0 postavio Maolida u posljednjim minutama utakmice. Anton Maglica vrlo rano napustio je travnjak, već u 17. minuti zbog ozljede.

Skupina F

Niti nakon pet kola nisu poznati putnici u sljedeću fazu Europske lige. Šerif i Kopenhagen će se u Danskoj direktno boriti za prolazak dalje, dok će Lokomotiv u gostima kod eliminiranog Zlina tražiti priliku za prva dva mjesta.

Lokomotiv je vrlo brzo poveo protiv Kopenhagena. U 17. minuti Moskovljani su kombinirali oko šesnaesterca gostiju i tražili pukotinu u obrani Kopenhagena. Konačno je Mirančuk pronašao Farfana koji puca s pozicije od desetak metara i lagano postiže pogodak.

Tek 14 minuta je trajalo vodstvo domaćih jer je već u 31. minuti Kopenhagen izjednačio. Ankersen je ubacio s desne strane, lopta je preletjela sve u šesnaestercu i došla do Verbića koji u maniri najvećih majstora snažno puca i pogađa same rašlje za 1:1.

U 51. minuti, Lokomotiv je izveo brzi korner, lopta je došla do šesnaesterca a obrana Kopenhagena vrlo nespretno reagira i ne uspijeva izbaciti loptu. Farfan to vrlo spretno dočekuje i sa samo par metara udaljenosti zabija za vodstvo i konačnu pobjedu Lokomotiva.

U drugoj utakmici te skupine, Sheriff Tiraspol je već u 10. minuti poveo protiv Zlina. Da Silva Leite je odlično ubacio s lijeve strane, lopta je došla do Jaira koji se lako oslobađa obrambenih čuvara i zabija. Domaći su imali još nekoliko šansi za povećanje vodstva, ali rezultat se nije mijenjao do kraja. Napomenimo kako je Josip Brezovec odigrao 70 minuta za domaći sastav, a Ante Kulušić i Zvonimir Mikulić cijelu utakmicu.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

AEK Atena2:2Rijeka
Milan5:1Austria Beč
1Milan 513:6+710
2AEK Atena 56:5+17
3Rijeka 611:12-17
4Austria Beč 69:16-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!