Košarka

Kvalifikacije za SP: Kanada neočekivano poražena, Čile odličan u Kolumbiji, nova pobjeda Ace Petrovića

Sportnet • utorak, 28.11.2017.
Kvalifikacije za SP: Kanada neočekivano poražena, Čile odličan u Kolumbiji, nova pobjeda Ace Petrovića
Foto: EPA

Iako je jasno kako Kanadi nedostaje puno igrača, poraz od Dominikanske Republika 88:76 malo je tko očekivao...

AUTOR: Jan Šneler

Nakon pobjede nad Bahamima, Kanada je upisala i prvi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Utakmica protiv Dominikanske Republike nije pružila previše neizvjesnosti. Sve je bilo jasno već u drugoj četvrtini kada domaćin odlazi na +16. Kasnije je ta prednost došla i do velikih 24 koševa viška, pa Kanada može biti i zadovoljna konačnim ishodom.

Domaćine je predvodio Mendoza s 25 koševa i pet skokova te izvrsnim šutom 10/12. Kod Kanađana, najbolji je bio Scrubb s 22 postignuta poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Karipski dvoboj pripao je pak Djevičanskim Otocima. Nakon poraza od Dominikanske Republike, Djevičanski Otoci upisali su prvu i vrlo vrijednu pobjedu u gostima kod Bahama 93:85. Već nakon poluvremena, gosti su preuzeli kontrolu nad utakmicom i mirno ju priveli završetku.

Izvrstan trojac predvodio je Djevičanske Otoke do slavlja. Samuel je postigao 26 koševa, dok su Milligan i Hodge dodali po 18. Kod poraženih Bahama dvojac Burrows i Cleare postigao je po 18 koševa uz kombinirani šut 17/29.

Nakon solidne predstave protiv Brazila, Čile je upisao važnu pobjedu u Kolumbiji. Tijekom cijele utakmice, Čileanci su vodili i držali utakmicu pod kontrolom. U posljednjoj dionici, Kolumbija je spuštala rezultat i došla u šansu za preokret, ali je Čile sačuvao mirnoću i konačno slavio 74:69.

Uz čak četiri postignute trice, Suarez je vodio Čile do pobjede s 20 poena i pet skokova, dok je u Kolumbiji, uz dosta slabi šut, 17 koševa postigao Atencia Suarez.

Brazil je pod vodstvom Ace Petrovića dobro otvorio kvalifikacije i stigao do druge pobjede. Protiv Venezuele sve je riješio već u prvom poluvremenu kada je otišao na dvoznamenkastu prednost i gosti se više nisu oporavili.

Iskusni Anderson Varejao ubacio je 16 poena i uhvatio 12 skokova, a kod Venezuele 16 poena upisao je Mijares Baron.

Američke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019:
Dominikanska Republika - Kanada 88:76
Bahami - Djevičanski Otoci 85:93
Kolumbija - Čile 69:74
Brazil - Venezuela 72:60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!