Košarka

VIDEO: Odličan nastup Šarića u pobjedi protiv Wizardsa, Bogdanović ponovno dvoznamenkast

Branimir Korać • četvrtak, 30.11.2017.
VIDEO: Odličan nastup Šarića u pobjedi protiv Wizardsa, Bogdanović ponovno dvoznamenkast
Foto: EPA

Deset utakmica u NBA ligi bilo je na rasporedu noćas, a vrlo dobar nastup upisao je Dario Šarić u pobjedi Sixersa protiv Wizardsa. Bojan Bogdanović još jednom bio je dvoznamenkast, ali Indiana je ovaj put poražena...

Orlando Magic i Oklahoma City Thunder su na negativnom omjeru, a posebno u Thunderu to nisu očekivali. Dolaskom Carmela Anthonyja i Paula Georgea apetiti su porasli, međutim ne ide sve preko noći i trebat će vremena da se sve uštima.

Na Floridi je Magic bio bolji, Thunder nije imao nikakvo rješenje za Aarona Gordona koji je odigrao utakmicu karijere i predvodio Orlando do pobjede. Priliku je dobio čak i Mario Hezonja igrao je četiri minute u "živoj utakmici", ostao bez šuta na koš s upisana dva skoka i asistencijom.

Ovo je peti poraz Thundera u zadnjih šest utakmica, a nije pomoglo niti 20 poena Russella Westbrooka u zadnjoj četvrtini. "Ja sam odgovoran da budemo pravi na obje strane parketa. Moram se pobrinuti da se izvučemo iz ovog negativnog niza, ovdje sam dugo i znam koliko smo postavili letvicu", istaknuo je Westbrook nakon susreta.

Gordon je susret završio s 40 poena (6/12 trica) i 15 skokova, a Elfrid Payton dodao je 19 poena, pet skokova i šest asistencija te s nekoliko krasnih poteza kojima je "ubijao" Westbrookovu obranu. Na drugoj strani Westbrook je bio na 37 poena (7/10 trica), 11 skokova, pet asistencija i pet osvojenih lopti, a George je dodao 22 poena, pet skokova i pet asistencija.

Philadelphia je upisala pobjedu protiv Washington Wizardsa 118:113 uz vrlo dobar nastup Darija Šarića. Wizardsi su u odličnoj posljednjoj četvrtini ubacili čak 48 poena, ali visoka prednost Sixersa nije se u potpunosti otopila.

Gosti su pokušavali dostići rezultat stalnim slanjem Bena Simmonsa na liniju slobodnih bacanja pa je tako Simmons izveo čak 29 slobodnih i bio na jedva 50 posto uspješnosti. No u konačnici taktika se ipak nije u potpunosti isplatila. Ubacio je zadnjih šest od osam, a 24 izvedena slobodna bacanja u jednoj četvrtini su rekord lige.

"Odlučili smo ostaviti Bena na parketu i ovo je način odrastanja, bit će još puno puta u sličnoj situaciji", istaknuo je Brett Brown.

Simmons je na kraju ubacio 31 poen uz 18 skokova, Joel Embiid bio je na 25 poena i 14 skokova, a odličnu utakmicu odigrao je Dario Šarić koji je za 32 minute ubacio 24 poena (7/9 za dva, 1/3 za tri, 7/7 slobodna) i tome dodao osam skokova. Na drugoj strani Kelly Oubre ubacio je 22 poena uz sedam skokova, a po 21 poen dodali su Bradley Beal i Jodie Meeks.

Bojan Bogdanović još jednom bio je dvoznamenkast, ali Indiana ovaj put nije došla do pobjede. Gostovala je kod Houston Rocketsa koji su se pokazali prejakim protivnikom i upisala je poraz. James Harden bio je raspoložen i nosio je Rocketse do pobjede, a imao je i dobru podršku suigrača.

Uspjeli su Pacersi u drugom poluvremenu tricom Bogdanovića smanjiti zaostatak na minus pet nakon što je Houston početkom drugog dijela otišao na dvoznamenkastu razliku, ali domaćin se ponovno odvojio i mirno slavio.

Harden je upisao 29 poena, deset asistencija i osam skokova, a Clint Capela dodao je 22 poena i 13 skokova. Kod Pacersa Thaddeus Young ubacio je 23 poena, Victor Oladipo 19 uz pet asistencija i pet osvojenih lopti, a Bogdanović je za 31 minutu upisao 15 poena (3/4 za dva, 3/8 za tri).

Detroit Pistonsi u ovakvoj formi jednostavno su previše za Phoenix Sunse. Upisali su glatku pobjedu 131:107 u susretu u kojem niti u jednom trenutku nisu bili u opasnosti.

Već do poluvremena Pistonsi su u potpunosti riješili pitanje pobjednika, otišli na gotovo 30 razlike i sve što je Phoenix uspio bilo je smanjenje ogromnog zaostatka u posljednjoj dionici.

"Nismo bili agresivni niti blizu onom koliko smo trebali da bi mogli nešto napraviti protiv ovakvog protivnika. Oni su za razliku od nas imali jedan slobodan dan za pripremu i jednostavno su napravili sve što su zamislili na putu do pobjede", smatra Jay Triano.

Reggie Jackson predvodio je Pistonse s 23 poena i pet asistencija, a po 20 poena dodali su Tobias Harris (sedam skokova) i Avery Bradley. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 22 poena, a Josh Jackson 20 uz sedam skokova. Dragan Bender za 17 minuta dodao je tri poena (1/4 trica), dva skoka i dvije asistencije.

Warriorsima su se vratili Stephen Curry i Kevin Durant, ali unatoč tome teškom mukom stigli su do pobjede kod Lakersa. Slavili su tek u produžetku 127:123, a Ivica Zubac kod domaćina nije dobio priliku.

Curry je imao problema u regularnom dijelu i šutevi nisu ulazili kao što obično ulaze, ali produžetak je otvorio s dvije trice i odveo Warriorse do pobjede.

"To dolazi s iskustvom i znate kako se nositi s lošim šuterskim večerima. Tada pokušavate igrati pametnije i ući u ritam, a Steph to jako dobro zna", rekao je Steve Kerr.

Kevin Durant predvodio je goste s 29 poena, sedam skokova i pet asistencija, Curry je dodao 28 poena, pet skokova i sedam asistencija, a Draymond Green 15 poena, 11 skokova i devet asistencija. Kod Lakersa Brandon Ingram upisao je 32 poena i pet skokova, po 21 poen dodali su Kentavious Caldwell-Pope i Jordan Clarkson, a 20 poena Julius Randle.

Knicksi su vrlo rano ostali bez Kristapsa Porzingisa zbog ozljede gležnja, ali bez obzira na to lako su slavili protiv Miamija. Upisali su pobjedu 115:83 uz 22 poena i 14 skokova Enesa Kantera. Slavili su i Raptorsi protiv Hornetsa i to uz raspoložene Kylea Lowryja (36 poena, trica 8/11) i DeMara DeRozana (30 poena).

Pelicansi su igrali dobro i bili u igri za pobjedu sve do trenutka u drugoj četvrtini kada je isključen Anthony Davis. Tu gosti preuzimaju kontrolu i odnose pobjedu. Andrew Wiggins predvodio je Minnesotu s 28 poena, a Jrue Holiday Pelicanse s 27.

Memphis je promijenio trenera, ali ne i navike te je upisao deveti poraz u nizu, ovaj put kod San Antonio Spursa koje je nosio vrlo raspoloženi LaMarcus Aldridge s 41 poenom i šest skokova.

NBA:
Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 121:108
Philadelphia 76ers - Washington Wizards 118:113
Houston Rockets - Indiana Pacers 118:97
Detroit Pistons - Phoenix Suns 131:107
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 123:127 produžetak
New York Knicks - Miami Heat 115:86
Toronto Raptors - Charlotte Hornets 126:113
New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 102:120
Dallas Mavericks - Brooklyn Nets 104:109
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 104:95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!