Košarka

VIDEO: Dario Šarić predvodio Sixerse u porazu u Bostonu, Žižić opet bez minutaže

Branimir Korać • petak, 01.12.2017.
VIDEO: Dario Šarić predvodio Sixerse u porazu u Bostonu, Žižić opet bez minutaže
Foto: FaH

U pet noćas odigranih susreta u NBA ligi gosti su upisali tri pobjede, a jedino su Boston i Denver bili uspješni na svom parketu. Upravo Celticsi svladali su Šarićeve Sixerse uz vrlo dobar nastup hrvatskog reprezentativca...

Philadelphia je gostovala u Bostonu bez Joela Embiida i TJ-a McConnella uz već duže odsutnog Markellea Fultza i upisala poraz 108:97. Dario Šarić predvodio je Philadelphiju koja je oslabljena bila dugo u igri, ali u završnici nije izdržala i upisala je poraz.

Boston je na pogon Kyrieja Irvinga odličnim otvaranjem posljednje četvrtine stvorio razliku, pobjegao na visoku prednost i upisao pobjedu. Domaćin je ubacio sedam od prvih 11 šuteva u zadnjoj četvrtini, pobjegao na 95:82 i mirno dovršio dvoboj.

"Imati Irvinga je neprocjenjivo, malo momčadi ima takvu kvalitetu. Njegova volja za pobjedu i poeni koje nam donosi kada je najpotrebnije, impresioniran sam iz utakmice u utakmicu", hvalio je Kyrieja Al Horford.

Irving je susret završio s 36 poena (5/8 trica), Horford je dodao 21 poen, osam skokova i pet asistencija. Kod Sixersa Dario Šarić igrao je 35 minuta i ubacio 18 poena (3/10 za dva, 3/6 za tri) uz deset skokova i četiri asistencije dok je JJ Redick dodao 17 poena i pet asistencija.

Milwaukee Bucksi bili su uspješni u gostima u Portlandu te su svladali Blazerse sa 103:91. Presudila je vrlo dobra obrana Bucksa na perimetru, Blazersi su imali vrlo malo dobrih šuteva izvana i to je bilo ključno.

Od početka stvari nisu išle smjerom kojim su se domaćini nadali, prebrzo su potonuli u visok zaostatak pa su tako već na poluvremenu zaostajali 15 poena dok su Bucksi u drugom dijelu imali i plus 24.

"Naša obrana je bila ključna. McCollum i Dame su fantastični šuteri i napravili smo dobar posao u obrani na njima na trici", tvrdi Khris Middleton.

Middleton je susret završio s 26 poena i sedam skokova, Eric Bledsoe 25 poena, Giannis Antetokounmpo dodao je 20 poena, devet skokova i pet asistencija, a John Henson 13 poena i deset skokova. Kod Blazersa Jusuf Nurkić ubacio je 25 poena uz 11 skokova, a Damian Lillard dodao je 18 poena, sedam skokova i sedam asistencija.

Los Angeles Clippersi ostali su i bez Blakea Griffina zbog ozljede i tako oslabljeni upisali su visok domaći poraz od Detroit Pistonsa 126:107. Presudila je posljednja četvrtina u kojoj su Clippersi potpuno pali, Jazzeri se odvojili i visoko slavili.

Alec Burks odigrao je s klupe svoju najbolju utakmicu ove sezone s 28 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Donovan Mitchell dodao je 24 poena i šest asistencija dok je Derrick Favors bio na 12 poena i 12 skokova. Kod domaćina Austin Rivers ubacio je 26 poena uz šest asistencija, Lou Williams 25 poena i pet asistencija, a DeAndre Jordan uhvatio je 16 skokova.

Will Barton u pravo vrijeme odigrao je utakmicu karijere i pomogao Nuggetsima da dođu do pobjede protiv Bullsa 111:110. Barton je ubacio koš za pobjedu 3.2 sekunde prije kraja, a loša vijest za Nuggetse je ozljeda Nikole Jokić koji je parket napustio u završnici druge četvrtine nakon što je stao na nogu Jeriana Granta i zaradio ozljedu gležnja.

Barton je preuzeo odgovornost i susret završio s 37 poena (6/9 trica), Gary Harris dodao je 21, a Kenneth Faried 14 poena uz 13 skokova. Kod Bullsa po 20 poena upisali su Lauri Markkanen (devet skokova) i Robin Lopez (šest skokova).

Hawksi ove sezone imaju samo četiri pobjede, ali su unatoč tome prilično namučili Cavalierse koji nisu imali lagan posao. Ipak bili su bolji, na kraju slavili 121:114, a Ante Žižić nije dobio minutažu. Na krilima LeBrona Jamesa i Kevina Lovea Cavsi su otišli do pobjede za koju su možda očekivali da će biti ostvarena ipak nešto lakše.

Love je na kraju ubacio 25 poena uz 16 skokova, a James je dodao 24 poena, 12 asistencija i šest skokova. Kod Atlante Dennis Schroder ubilježio je 27 poena uz pet asistencija, a Ersan Ilyasova 22 poena.

NBA:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 108:97
Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 91:103
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 107:126
Denver Nuggets - Chicago Bulls 111:110
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 114:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!