Nogomet

Southgate: "Nitko u Engleskoj ne bi prihvatio činjenicu da odlazimo u Rusiju bez ambicije za titulu"

Branimir Korać • petak, 01.12.2017.
Southgate: "Nitko u Engleskoj ne bi prihvatio činjenicu da odlazimo u Rusiju bez ambicije za titulu"
Foto: EPA

Engleska očekuje ždrijeb Svjetskog prvenstva, a izbornik Gareth Southgate unatoč činjenici da ima mladu reprezentaciju, ima velike ambicije...

Iako svjestan da će dio igrača svoj vrhunac dohvatiti tek u narednim godinama, Gareth Southgate ne odriče se visokih ambicija u Rusiji.

"Moramo otići u Rusiju pokušati uzeti pobjedu u svim utakmicama, dobro se pripremiti i vidjeti gdje će nas to odvesti. Naravno da će neki od naših igrača svoj vrhunac dosegnuti tek za dvije ili četiri godine, ali ne možemo samo tako otpisati ovo Svjetsko prvenstvo, mislim da to nitko u Engleskoj ne bi prihvatio. Ne možemo otići na Svjetsko prvenstvo bez ambicije da osvojimo titulu."

Od 2006. godine i Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, Engleska nije upisala pobjedu u nokaut fazi.

"Naša posljednja dva velika natjecanja predstavljala su razočaranje. Moramo znati da krećemo s novom reprezentacijom, ali isto tako s igračima koji su jako ambiciozni, a ja neću biti taj koji će limitirati tu njihovu ambicioznost."

Današnjim ždrijebom ne zamara se previše, na njega ne može utjecati.

"Nitko ne može reći kako ždrijeb nije važan, ali ne možeš se ubijati razmišljanjem koga ćeš dobiti u ždrijebu. Moramo biti spremni igrati protiv svih. U prošlosti smo znali imati problema protiv reprezentacija za koje smo očekivali da ćemo ih svladati, ali igrali smo i vrlo dobro protiv onih koji su bili ispred nas."

Engleska je već pronašla bazu u kojoj će biti smještena, riječ je o Repinu koji je udaljen 50-ak kilometara od St. Peterburga.

"Najduži let koji nas može zadesiti bit će onaj od tri sata, a toliko nam treba autobusom od našeg trening centra do Wembleyja kada igramo domaće utakmice."

Southgate će pokušati što više opustiti igrače i neće stvarati dodatnu napetost.

"Samo Svjetsko prvenstvo već donosi tenzije bez da trener podiže napetost. Vrlo je važno da igrači budi opušteni i pokušat ćemo ostvariti tu što normalniju i uobičajeniju atmosferu u toj ludnici oko Svjetskog prvenstva. To nije lako, ali imamo dobru atmosferu u reprezentaciji što bi nam trebalo olakšati."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!