Košarka

VIDEO: DeMar DeRozan se ekspresno osvetio Bojanu Bogdanoviću, Warriorsima još jedan rekord

Dario Dodić • subota, 02.12.2017.
VIDEO: DeMar DeRozan se ekspresno osvetio Bojanu Bogdanoviću, Warriorsima još jedan rekord
Foto: EPA

Toronto Raptorsi predvođeni DeMarom DeRozanom brzo su se osvetili Indiana Pacersima za nedavni poraz kojem je u velikoj mjeri kumovao sjajnim nastupom Bojan Bogdanović. Sinoć su se karte promijenile i DeRozan je vodio Raptorse do pobjede. Pobjedu su uz nevjerojatnih 46 asistencija dograbili i Golden State Warriorsi, a impresivnu je večer u dresu Utah Jazza imao rookie Donovan Mitchell...

DeMar DeRozan nije dugo čekao na osvetu protiv Bojana Bogdanovića i Indiana Pacersa. Nakon nedavnog poraza Raptorsa u kojem je Bogdanović oduševio fenomenalnom obranom na DeRozanu, sinoć se posljednji smijao najbolji igrač Raptorsa.

DeRozan je s 26 poena predvodio Raptorse do pobjede 120:115, što im je šesta uzastopna pobjeda na domaćem parketu. Fred VanVleet dodao je 18 koševa uz savršen šut iz igre (8/8) i šest skokova. Serge Ibaka ubacio je 15 poena i dodao osam skokova, a istaknuo se i sjajnom blokadom na Bogdanoviću.

Najbolji učinak sezone ostvario je kod Pacersa Victor Oladipo, s 36 koševa predvodio je gostujuću momčad, a dodao je i sedam skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i tri blokade. Myles Turner večer je okončao sa 17 poena, Darren Collison sa 16.

Bojan se nije baš iskazao sinoć, posebno u napadu, odigrao je 35 minuta i za to vrijeme ubacio tek šest poena (2/2 za 1, 2/8 za 2, 0/3 za 3) uz pet skokova i dvije asistencije.

S jedne strane nabrijani prvaci, s druge nepostojeća obrana Orlando Magica - recept je to za laganu pobjedu Golden State Warriorsa i rušenje još jednog rekorda. Warriorsi su u gostima kod Orlando Magica slavili 133:112 i isprali gorak okus poraza protiv Sacramenta i pobjede protiv Lakersa tek u produžetku. I sve to uz nevjerojatnih 46 asistencija što je najbolji učinak neke momčadi ove sezone.

Prvo ime Warriorsa bio je Klay Thompson, koji je uz šut 11/14 iz igre ubacio 27 poena. Odličan je bio i Kevin Durant s 25 poena i sedam asistencija, ali je sve to uprskao zaradivši isključenje pet minuta prije kraja. Steph Curry dodao je 23 koša i deset asistencija. Priliku je dobio i rookie Jordan Bell i objeručke je prihvatio, odigrao je 16 minuta i ubacio isto toliko koševa uz šut 8/10 iz igre.

Aaron Gordon bio je najbolji u redovima Magica s 29 koševa i sedam skokova, Evan Fournier dodao je 22 poena, Jonathon Simmons 18. Mario Hezonja dobio je, očekivano, nešto veću minutažu, u 14 minuta provedenih na parketu prikupio je četiri koša (2/2 za 2, 0/3 za 3), tri skoka i dvije ukradene lopte.

San Antonio Spursi stigli su do četvrte uzastopne pobjede. Na gostovanju kod Memphis Grizzliesa slavili su 95:79 i tako Grizzliessima nanijeli deseti uzastopni poraz.

Sve je dobro funkcioniralo u momčadi Gregga Popovicha, obrana je natjerala Grizzliese na 16 izgubljenih lopti i 41 posto šuta, dok su se u napadu LaMarcus Aldridge i Rudy Gay pobrinuli da Spursi ugrabe novu pobjedu.

Aldridge je s 22 koša i šest skokova predvodio Spurse, Gay je dodao 18 poena s klupe. Dobru je večer imao i Manu Ginobili s 11 poena, sedam skokova i šest asistencija. Najbolji kod Grizzliesa bio je Marc Gasol sa 16 koševa i 13 skokova.

Prvi put ove sezone Oklahoma City Thunder je pobijedio u neizvjesnoj utakmici. Kod kuće su Thunderi sa 111:107 svladali Minnesota Timberwolvese i prvi put upisali pobjedu s manje od devet koševa razlike, takve su utakmice ove sezone navikli gubiti.

Dva su imena ključna bila u sinoćnjoj pobjedi Oklahome - Paul George je s 36 koševa i devet asistencija vodio domaćine do pobjede, a fenomenalnu je utakmicu odigrao Steven Adams, koji je do najboljeg učinka karijere (27 koševa) stigao savršenim šutiranjem. Adams je ubacio svih 11 pokušaja za dva poena i svih pet slobodnih bacanja i tako pomogao Thunderima do pobjede.

Šut baš i nije išao Russella Westbrooka, ispucao je 21 loptu za 15 poena, dodao je devet skokova, 14 asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti.

Karl-Anthony Towns i Andrew Wiggins sa po 23 poena predvodili su Timberwolvese, koš manje dodao je Jimmy Butler.

Utah Jazz je na krilima fantastičnog rookieja Donovana Mitchella stigao do desete domaće pobjede. Jazzeri su sa 114:108 svladali New Orleans Pelicanse, a prvo ime susreta bio je Mitchell, koji je u utakmici života ubacio 41 poen, najbolji je to učinak nekog rookieja još od 2011. godine.

Alec Burks je s klupe dodao 24 koša, Derrick Favors zaustavio se na 18 poena i 11 skokova, Joe Ingles dodao je 13 poena.

Najbolji strijelac Pelicansa bio je DeMarcus Cousins s 23 poena (10 skokova), Anthony Davis dodao je 19 koševa uz deset skokova. E'Twaun Moore ubacio je 18 koševa.

NBA, rezultati:
Washington - Detroit 109:91
Orlando - Golden State 112:133
Toronto - Indiana 120:115
Miami - Charlotte 105:100
Chicago - Sacramento 106:107
Memphis - San Antonio 79:95
Oklahoma City - Minnesota 111:107
Utah - New Orleans 114:108

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!