Košarka

Nevjerojatan preokret Uniksu donio pobjedu protiv Himkija

Sportnet • nedjelja, 03.12.2017.
Nevjerojatan preokret Uniksu donio pobjedu protiv Himkija
Foto: EPA

I dalje neporaženi Uniks na prilično dramatičan način slavio je protiv gostiju iz predgrađa Moskve rezultatom 80:79...

AUTOR: Jan Šneler

Uniks je nastavio seriju pobjeda i potvrdio odličnu formu i u današnjoj utakmici protiv Himkija. Kao što se i očekivalo, utakmica je bila vrlo izjednačena, iako je Himki češće vodio i kontrolirao utakmicu. U 18. minuti Uniks je vodio 34:32 i to je bilo njihovo jedino vodstvo do napete završnice.

Himki je sve više i više kontrolirao igru da bi u posljednjoj četvrtini poveo s velikih 77:66 svega dvije minute do kraja. Iako je poznato kako u košarci nikada nije gotovo, 11 koševa prednosti dvije minute do kraja iskusna momčad ne bi smjela propustiti. Ipak, Uniks je unutar svega minutu i pol napravio seriju 10:0 i potpuno se vratio u utakmicu.

Svega 14 sekundi do kraja utakmice, Šved je postigao oba bacanja za novo vodstvo Himkija od 79:76 što je opet vrlo teško za propustiti. Gosti su logično, u strahu od trice, radili namjerni prekršaj te je nekoliko sekundi prije kraja, Colom postigao dva bacanja za povratak na svega jedan koš zaostatka. I tu dolazi do nevjerojatne greške. Honeycutt je katastrofalno izveo loptu, Colom ju je na centru ugrabio, potrčao prema reketu i položio iz dosta teške pozicije za vodstvo 80:79 i pobjedu Uniksa.

Heroj domaćih, Colom postigao je 18 koševa uz tri ukradene lopte od kojih je jedna bila presudna, dok je kod gostiju Šved upisao 28 poena uz četiri asistencije.

Prije početka susreta, Parma Perm bila je veliki favorit protiv Rige. Ta očekivanja domaći su potvrdili već u prvoj četvrtini kada su poveli s 13 razlike. S vremenom su potpuno kontrolirali igru i mirno priveli utakmicu kraju postupno povećavajući razliku.

Konačno, završilo je 87:69 za Perm kojemu je ovo druga pobjeda ove sezone. Riga ostaje na jednoj pobjedi upisanoj protiv Eniseja.

Pobjedničku momčad predvodili su McLean i Gaines sa 17 postignutih koševa, dok je kod gostiju najbolji bio Janičenoks s 11 koševa.

VTB liga:
Uniks Kazan - Himki 80:79
Parma Perm - Riga 87:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!