Rukomet

Šego za Sportnet: "Nemam komentara oko reprezentacije, a nadam se da ću opet osvojiti titulu prvaka Europe"

Razgovarala:Tanja Vučić • ponedjeljak, 04.12.2017.
Šego za Sportnet: "Nemam komentara oko reprezentacije, a nadam se da ću opet osvojiti titulu prvaka Europe"

Hrvatski rukometni vratar Marin Šego dokazano je ime u europskom rukometnom svijetu. Poznavatelji rukometa prisjetit će se njegovih fantastičnih obrana u dresu Zagreba, a potom i obrane koja je Kielceu 2016. godine donijela titulu europskog klupskog prvaka. Marin za Sportnet govori o aktualnoj sezoni, očekivanjima u domaćem prvenstvu i europskim kupovima te planovima u budućnosti.

Komentirajući dosadašnji tijek domaćeg prvenstva, Marin ističe:

"Krenuli smo dobro i trenutno smo vodeći u Ligi, ispred najvećeg protivnika Veszprema. Smatram kako će se između ova dva klubova voditi i najveća borba za prvaka."

Paralelno s tim, igrate i Ligu prvaka.

"Iako se dogodio neočekivani pad, digli smo se pobjedom protiv Barcelone i slijedi nam borba za prva četiri mjesta u skupini. Imamo snage i kvalitete za plasman dalje, no treba respektirati svakoga protivnika jer u Ligi prvaka igraju najbolji klubovi i tako treba i pristupiti. U svaku utakmicu treba ulaziti maksimalno i pokazati dobru igru pa rezultat neće izostati."

Sjajna je stvar što imaš dosta sunarodnjaka u momčadi, kako to utječe na tebe?

"Uvijek je odlično kada imaš dosta ljudi s kojima možeš provesti slobodno vrijeme i mimo rukometa. I uvijek mi je drago biti okružen velikim brojem ljudi."

Jedan si od Hrvata s titulom prvaka Europe, koliko to za tebe znači?

"Kada sam ušao u ozbiljnije rukometne vode to mi je bio cilj i ostvario sam ga. Mislim da je to san svakog sportaša kada osvojiš takav trofej, iznimna čast za svakog sportaša. Nema dalje. Ja se nadam da ću u karijeri ostvariti još brojne uspjehe, a tko zna, možda i još jednom se popeti na vrh Europe."

Naslov prvaka Europe, ključne obrane u najvažnijim utakmicama i titula jednog od najboljih vrata Europe Marinu nisu dovoljni za poziv u reprezentaciju. I u ovom okupljanju si po mišljenju javnosti nepravedno „zaobiđen“. Tvoj komentar?

"Nemam komentara!"

Već nekoliko godina po učinkovitosti jedan je od najboljih europskih vratara koji u ključnim trenucima svojoj momčadi donosi prevagu. Kako doznajemo, Marinu je za sljedeće prvenstvo došla i ponuda reprezentacije Katara, no poznajući njega, jedina reprezentacija za njega je ona hrvatska u kojoj trenutno očito nema mjesta za Šegu.

Igrom i zalaganjem na terenu Marin Šego svakako je zaslužio da bude jedan od Kauboja koji će na domaćem terenu pohoditi na još jedan od velikih rezultata na svjetskim prvenstvima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!