Nogomet

Neymar u borbi za još jednim rekordom, treba mu pogodak protiv Bayerna

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.12.2017.
Neymar u borbi za još jednim rekordom, treba mu pogodak protiv Bayerna
Foto: EPA

U posljednjem susretu grupne faze Lige prvaka PSG igra protiv Bayerna u Münchenu, a Neymar se može upisati u povijest ukoliko zabije u tom susretu...

Naime brazilski reprezentativac bio je među strijelcima u svih pet dosad odigranih kola i ako zabije i protiv Bayerna, postat će prvi igrač u povijesti koji je postigao pogodak u svih šest susreta grupne faze Lige prvaka.

Neymar je dosad postigao šest pogodaka i rekord po broju golova u grupnoj fazi je praktički nedostižan, na vrhu je Cristiano Ronaldo koji je uspio postići 11 pogodaka u sezoni 2015/2016.

Međutim niti Ronaldo nije zabio u svih šest utakmica grupne faze i jedino Neymar ima priliku doći do tog velikog dosega.

Što se tiče ove sezone, Neymar je trenutno na diobi drugog mjesta grupne faze po broju golova, šest su postigli i Edinson Cavani, Harry Kane i Wissam Ben Yedder dok je na vrhu Ronaldo s osam golova.

Inače, PSG je već srušio jedan rekord u grupnoj fazi i to po broju golova. Iako do kraja natjecanja ima još jedno kolo, Parižani su na nevjerojatna 24 gola što je gotovo pet golova po susretu u prosjeku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!