Nogomet

VIDEO: Roma pobjedom osigurala prolazak skupine, Juventus slavio kod Olympiakosa

Petar Jenjić • utorak, 05.12.2017.
VIDEO: Roma pobjedom osigurala prolazak skupine, Juventus slavio kod Olympiakosa
Foto: EPA

Odigrani su posljednji susreti u skupinama C i D. Barcelona je na domaćem terenu protiv Sportinga potvrdila prvo mjesto slavljem 2:0, dok će kao drugi dalje ići Juventus koji je istim rezultatom pobijedio Olympiakos. Roma je minimalno svladala Qarabag, dok su na Stanford Bridgeu remizirali Chelsea i Atletico Madrid koji će europsku sezonu nastaviti u Europskoj ligi...

Skupina C:

Roma - Qarabag 1:0

Jedan pogodak i osvojena tri boda od velikog su značaja bili Romi koja je tako potvrdila prolazak skupine, ne dopustivši da eventualna pobjeda madridskog Atletica kod Chelseaja ugrozi osminu finala najjačeg europskog klupskog natjecanja

Talijanska momčad u potpunosti je dominirala u prvom poluvremenu i nije mogla zadovoljna zaključiti prvih 45 minuta. Uputila je osam udaraca prema protivničkom golu, naspram dva Qarabaga i morala se još više potruditi za probijanje obrane azerbajdžanske momčadi.

Gostujuća obrana odolijevala je do 53. minuti kada je nakon udarca Edina Džeke i obrane vratara Qarabaga na loptu natrčao Diego Perotti i glavom je pospremio u mrežu.

Chelsea - Atletico Madrid 1:1

Španjolskoj momčadi bila je potrebna pobjeda i kiks Rome za prolazak skupine, međutim, ništa se od toga nije dogodilo. Roma je svladala Qarabag, a Atletico je remizirao rezultatom 1:1 kod Chelseaja koji će s talijanskom momčadi ići u daljnju fazu natjecanja.

Domaćin je imao nešto bolje šanse tijekom prvog poluvremena, posebno Alvaro Morata, no Jan Oblak je bio spreman na svakoj lopti i spretno je otklonio svaku opasnost.

Ipak, do prvog pogotka stigli su gosti, Fernando Torres je glavom prebacio loptu na Saula Nigueza koji je na isti način skreće u mrežu.

Chelsea je dvadeset minuta kasnije poravnao stanje na semaforu kada je nespretno loptu u vlastitu mrežu skrenuo Stefan Savić.

Šime Vrsaljko nije ulazio u igru za gostujuću momčad.

Skupina D:

Barcelona - Sporting 2:0

Grupnu fazu pobjednički je zaključila Barcelona i tako ostala neporažena nakon šest odigranih utakmica. Na svom Camp Nou s 2:0 bila je bolja od portugalskog Sportinga koji će u drugom dijelu sezone preseliti u Europsku ligu.

Kao što se i moglo očekivati, Barcelona je uživala veći posjed lopte, no samo prvo poluvrijeme nije bilo odveć zanimljivo. Sporting je izgledao vrlo dobro u pojedinim trenucima, ali gledajući sveukupno, nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti golu katalonske momčadi.

Domaćin je u vodstvo stigao nakon sat vremena igre, Denis Suarez je ubacio iz kornera, a glavom je loptu u mrežu skrenuo Paco Alcacer.

Dvojbu oko pobjednika autgolom je riješio Jeremy Mathieu u prvoj minuti sudačke nadoknade. Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za katalonsku momčad.

Olympiakos - Juventus 0:2

Da ne bi bilo nikakvih dvojbi oko prolaska skupine pobrinuo se Juventus koji je na gostovanju kod Olympiakosa slavio s 2:0 i tako grupnu fazu zaključio na drugom mjestu iza Barcelone.

Nakon vrlo dobre prilike Paula Dybale na otvaranju susreta, Stara dama povela je u 15. minuti. Alex Sandro je krasno primio jedno dugačko dodavanje na lijevoj strani i uputio oštru, prizemnu loptu na peterac gdje se našao Juan Cuadrado koji nije imao težak posao skrenuti je u mrežu.

Pobjedu gostujuće momčadi potvrdio je u samoj završnici susreta Federico Bernardeschi, pet minuta nakon što je ušao u igru umjesto Cuadrada.

Mario Mandžukić nije ulazio u igru za Juventus.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Chelsea1:1Atlético Madrid
Roma1:0Qarabağ
1Chelsea 616:8+811
2Roma 69:6+311
3Atlético Madrid 65:4+17
4Qarabağ 62:14-122

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Uskok1606.12.2017. u 07:52
    Barem pregledajte sažetke prije nego ih postavljate.
    Uskok16