Nogomet

VIDEO: Počelo Svjetsko klupsko prvenstvo, Al Jazira u premijernom nastupu izborila četvrtfinale

Luka Medić • srijeda, 06.12.2017.
VIDEO: Počelo Svjetsko klupsko prvenstvo, Al Jazira u premijernom nastupu izborila četvrtfinale
Foto: EPA

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima započelo je 14. izdanje Svjetskog klupskog prvenstva. Branitelj naslova je madridski Real, a prvu utakmicu na turniru odigrali su „domaćini“, Al Jazira i novozelandski Auckland, a susret je završio 1:0...

Sedam klubova krenulo je u borbu za titulu najboljih na svijetu. Ždrijeb omogućuje europskom i južnoameričkom prvaku start od polufinala, dok preostali kontinentalni prvaci kao i predstavnik domaćina moraju izboriti svoj plasman među četiri najbolje ekipe. Ove godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima sudjeluju: Real Madrid kao europski predstavnik, dok Južnu Ameriku predstavlja Gremio. U četvrtfinalu već su prvak Azije, japanska Urawa, afrički predstavnik Wydad Casablanca iz Maroka i meksička Pachuca kao prvak Srednje i Sjeverne Amerike. Za posljednje četvrtfinalno mjesto borili su se predstavnik domaćina Al Jazira i prvak Oceanije, novozelandski Auckland. Iako su gosti iz Novog Zelanda bili bolji veći dio susreta, na koncu su slavili predstavnici UAE-a s minimalnih 1:0.

Auckland je bolje ušao u susret i u prvih desetak minuta igre napravio je nekoliko poluprilika, no nedostajalo je preciznosti. Najbolju priliku za novozelandsku momčad propustio je napadač McCowatt kome je udarac s desetak metara obranio vratar Al-Jazire Housani. Pred kraj prvog dijela Al-Jazira je povela. Nije to bila akcija koja je previše obećavala, prvaci UAE-a bili su u napadu, pokušaj proigravanja u kazneni prostor nije prošao, Auckland je to očistio, ali samo do Romarinha. Brazilac je dočekao loptu na 20-ak metara od vrata i pucao je iz prve. Vratar Aucklanda Zubikarai pokušao je obraniti, ali udarac je bio dovoljno jak i precizan da završi u mreži. Bio je to prvi udarac u okvir vrata Al-Jazire na susretu.

Odmah na početku nastavka susreta Auckland je skoro izjednačio na isti način. Howieson je primio loptu na vrhu kaznenog prostora i pucao je izravno na vrata, no Housani je bio spreman. I u ostatku susreta Auckland je bio bolja momčad, i po pokazanom ne samo da je zaslužio produžetke, nego možda čak i prolaz dalje, ali u nogometu se gledaju pogoci, a ne pokušaji. Za prolazak Al-Jazire bio je zaslužan upravo vratar Housani koji je briljirao među vratnicama i zaustavljao sve pokušaje novozelandskog tima. A kada je Senegalac Diedhiou odsvirao kraj, na stadionu Mohammeda Bin Zayda zavladalo je slavlje. U svom prvom nastupu na svjetskom klupskom prvenstvu Al-Jazira je prošla u četvrtfinale.

Al Jazira će se za polufinale boriti s japanskom Urawom, a susret se igra u subotu. Istoga dana igra se i drugi četvrtfinalni susret između Pachuce i Wydada. Real Madrid čeka boljeg iz dvoboja Al Jazira - Urawa, dok će Gremio snage odmjeriti s boljim iz sraza Pachuca - Wydad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!