Nogomet

VIDEO: Asistencija Kovačića za povijesni doseg Ronalda, sedam golova Liverpoola protiv Spartaka

Branimir Korać • srijeda, 06.12.2017.
VIDEO: Asistencija Kovačića za povijesni doseg Ronalda, sedam golova Liverpoola protiv Spartaka
Foto: EPA

Sjajna večer u Ligi prvaka je iza nas, čak 33 postignuta pogotka što je prosjek od više od četiri pogotka po susretu. Doznali smo tako i sve putnike u osminu finala Lige prvaka, ali i u Europsku ligu...

Skupina E

Liverpool - Spartak Moskva 7:0 - 1:0 Philippe Coutinho (4. 11m), 2:0 Philippe Coutinho (16.), 3:0 Roberto Firmino (19.), 4:0 Sadio Mane (48.), 5:0 Philippe Coutinho (50.), 6:0 Sadio Mane (76.), 7:0 Mohamed Salah (86.)

Liverpoolu je za prolaz bio dovoljan bod, Spartak je tražio pobjedu, ali na kraju je završilo s ponižavajućih za Ruse 7:0. Fantastičan nastup Liverpoola i vjerojatno najbolja predstava ove sezone dok je Spartak išao iz pogreške u pogrešku.

Presudio je fantastičan ulazak Redsa u utakmicu. Već u četvrtoj minuti Giorgi Džikija skrivio je kazneni udarac prekršajem nad Salahom, a Philippe Coutinho poslao je loptu u mrežu.

Desetak minuta kasnije već je 2:0. Fantastična akcija Liverpoola gdje je lopta išla brzo i na prava mjesta, a na kraju je Firmino povratnom loptom pronašao samog Coutinha koji lako zabija. U 19. minuti Firmino se upisuje i među strijelce, nakon što je lopta pomalo sretno došla do njega.

Liverpool se zadovoljio s tri gola u prvom dijelu, a u drugom bio je još efikasniji i do vrha napunio mrežu Spartaka. Zabijali su Coutinho treći put, dva puta Sadio Mane te jednom Mohamed Salah za potpuni potop Rusa.

Redsi kao prvoplasirani prolaze u osminu finala, a Spartak natjecanje nastavlja u Europskoj ligi. Dejan Lovren igrao je do 60. minute, a kod gostiju u toj minuti na travnjak je ušao Mario Pašalić.

Maribor - Sevilla 1:1 - 1:0 Marcos Tavares (10.), 1:1 Ganso (76.)

Maribor se od Europe oprostio remijem protiv Seville, a može žaliti za punim plijenom. Velika pogreška Jasmina Handanoviča spasila je Sevillu.

Marcos Tavares rano je doveo domaćina u vodstvo i tih 1:0 stajalo je dugo na semaforu. Sevilla je prijetila, tražila poravnanje i do njega došla u 75. minuti.

Ganso je dobio loptu na 18 metara, pucao ne previše snažno, ali Handanovič je reagirao kao "usporeni film", lopta je prošla ispod njega i završila u mreži.

Ostalo je tih 1:1 čime je Sevilla učvrstila drugu poziciju.

Skupina F

Šahtar - Manchester City 2:1 - 1:0 Bernard (26.), 2:0 Ismaily (33.), 2:1 Sergio Aguero (92. 11m)

Puno važnija utakmica za Šahtar nego za Manchester City. Domaćin je trebao barem bod za siguran prolaz dok je City već osigurao prvu poziciju. Stoga je i Pep Guardiola eksperimentirao i na travnjak izveo šarenu postavu.

Motiviraniji domaćin nakon prvih pola sata igre već je vodio 2:0. U 26. minuti Bernard se odlično namjestio na udarac, opalio svom snagom i ostavio Edersona bez šanse.

Šest minuta kasnije novi pogodak za domaćina. Marlos je odličnom asistencijom proigrao Ismailyja, Ederson je istrčao van 16 metara i pokušao presjeći loptu, ali nije bio dovoljno brz i Ismaily je samo pogodio praznu mrežu.

U 100. utakmici Guardiole u Ligi prvaka, Sergio Aguero je na kraju samo smanjio na konačnih 2:1 iz kaznenog udarca nakon prekršaja nad Gabrielom Jesusom.

Feyenoord - Napoli 2:1 - 0:1 Piotr Zielinski (2.), 1:1 Nicolai Jorgensen (33.), 2:1 Jeremiah St Juste (92.)

Znajući da Šahtar vodi protiv Manchester Cityja i čvrsto drži drugo mjesto, Napoli je u završnici pao u Rotterdamu i Feyenoord je stigao do prvih ovosezonskih bodova.

Domaćin je spašavao čast, a Napoli je trebao pobjedu uz poraz Šahtara, a to se nije dogodilo. Krenulo je sjajno za goste koji su poveli pogotkom Piotra Zielinskog već u drugoj minuti, ali domaćin je preokrenuo rezultat preko Nicolaija Jorgensena i Jeremiaha St. Justea.

Marko Rog nije igrao, a Feyenoord je završio susret s igračem manje nakon što je Vilhena u 83. minuti zaradio drugi žuti karton.

Skupina G

RB Leipzig - Bešiktaš 1:2 - 0:1 Alvaro Negredo (10. 11m), 1:1 Naby Keita (87.), 1:2 Anderson Talisca (90.)

Bešiktaš je slavio u Leipzigu i potvrdio prvo mjesto u skupini dok domaćin s trećeg mjesta ide u Europsku ligu. U zanimljivom dvoboju pobjedu gostima u 90. minuti donio je Anderson Talisca.

Već u desetoj minuti Alvaro Negredo realizirao je kazneni udarac za vodstvo Bešiktaša koji je uspješno zaustavljao napade domaćina sve do završnice.

U 87. minuti Naby Keita zabio je za poravnanje, ali u 90. Talisca lijepim udarcem iz prve donosi sva tri boda Turcima.

Matej Mitrović odradio je cijelu utakmicu za Bešiktaš.

Porto - Monaco 5:2 - 1:0 Vincent Aboubakar (10.), 2:0 Vincent Aboubakar (33.), 3:0 Yacine Brahimi (45.), 3:1 Kamil Glik (61. 11m), 4:1 Alex Telles (66.), 4:2 Falcao (78.), 5:2 Tiquinho Soares (88.)

Porto je bio vrlo uvjerljiv protiv već otpisanog Monaca i pobjedom 5:2 osigurao je drugu poziciju. Monaco bez Danijela Subašića bio je vrlo propusan i teško je poražen.

Junak domaćina bio je Kamerunac Vincent Aboubakar koji je postigao dva pogotka, a po jedan su dodali Yacine Brahimi, Alex Telles i Tiquinho Soares. Strijelci za goste bili su Glik i Falcao.

Inače travnjak su već u prvom poluvremenu morali napustiti Felipe i Ghezzal zbog naguravanja nakon prekršaja na sredini terena.

Skupina H

Tottenham - Apoel 3:0 - 1:0 Fernando Llorente (20.), 2:0 Heung-Min Son (38.), 3:0 Georges-Kevin N'Koudou (81.)

Spursi su rutinski odradili posao protiv Apoela i potvrdili prvo mjesto u skupini. Slavili su 3:0 i gosti završavaju nastup u Europi s dva osvojena boda.

I bez Harryja Kanea bio je to lagan posao te su Fernando Llorente, Heung-Min Son i Georges-Kevin N'Koudou zabili za konačnih 3:0.

Real Madrid - Borussia Dortmund 3:2 - 1:0 Borja Mayoral (9.), 2:0 Cristiano Ronaldo (13.), 2:1 Pierre-Emerick Aubameyang (43.), 2:2 Pierre-Emerick Aubameyang (49.), 3:2 Lucas (81.)

Vrlo zanimljivo bilo je u Madridu gdje se Cristiano Ronaldo upisao u povijest zabivši na svih šest utakmica grupne faze.

Real je odlično krenuo i golovima Borje Mayorala i Cristiana Ronalda na dodavanje Matea Kovačića poveo s 2:0.

Međutim Borussia nije posustala i s dva pogotka Pierre-Emericka Aubameyanga potpuno se vratila u utakmicu.

Ipak, Real je na kraju uzeo sva tri boda, a strijelac u 81. minuti bio je Lucas Vasquez.

Mateo Kovačić igrao je do 58. minute dok je Luka Modrić odmarao na klupi.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Liverpool7:0Spartak Moskva
Maribor1:1Sevilla
1Liverpool 623:6+1712
2Sevilla 612:1209
3Spartak Moskva 69:13-46
4Maribor 63:16-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!