Nogomet

VIDEO: AEK obranio drugo mjesto, Lokomotiv i Kopenhagen prošli dalje

Luka Medić • četvrtak, 07.12.2017.
VIDEO: AEK obranio drugo mjesto, Lokomotiv i Kopenhagen prošli dalje
Foto: EPA

Odigrano je posljednje, šesto, kolo Europske lige. U skupini „E“ Everton je stigao do prvog ovosezonskog slavlja u skupini, dok je Atalanta osvojila prvo mjesto. Iz skupine „F“ dalje je uz Lokomotiv prošao Kopenhagen...

SKUPINA „D“

Iako su sve oči bile uprete prema Rujevici, u Beču se odlučivalo tko će uz Milan proći skupinu. AEK je u austrijsku prijestolnicu stigao s tri boda više od Austrije i odgovarao mu je bod, dok je Austria trebala pobjedu. Unatoč pokušajima domaćih da dođu do prolaska, gosti su izdržali te su treći put u skupini odigrali 0:0. Hrvatski nogometaš u dresu AEK-a Marko Livaja započeo je susret, a igru je napustio u sudačkoj nadoknadi. AEK je u Beč stigao ne izgubiti, nije previše razmišljao prema naprijed. Zatvorio je put prema svojim vratima, a posjed je prepustio domaćinima. Na kraju je AEK obrambenom igrom po peti puta u skupini odigrao neriješeno, po treći puta 0:0. Milan je na koncu osvojio skupinu „D“ s 11 bodova, AEK je drugi s osam. Rijeka je na kraju završila kao treća sa sedam bodova, dok je Austria s pet bodova na posljednjem mjestu.

SKUPINA „E“

Nakon pet utakmica i četiri poraza, Everton je konačno stigao do pobjede. Momčad koja je u posljednjoj rundi kvalifikacija izbacila Hajduka, slavila je na dalekom Cipru, na gostovanju kod Apollona. Susret u Nikoziji obilježio je bivši kapetan Hajduka i sadašnji član liverpoolskih plavih, Nikola Vlašić. Niksi je u pobjedi od 3:0 upisao po jedan pogodak i jednu asistenciju.

Puno zanimljiviji susret, barem u borbi za plasman, igrao se u Bergamu. Atalanta je u izravnoj borbi za prvo mjesto skupine dočekala Lyon. Oba sastava već su ranije osigurali prolazak, pa je ovo bila borba isključivo za plasman. Atalanta je iskoristila domaći teren i pogotkom

Petagne iz desete minute stigla je do pobjede, a onda i do prvog mjesta.

Atalanta je s 14 bodova osvojila skupinu „E“ s 14 bodova, dok je Lyon ostao drugi s tri boda manje. Everton je osvojio svega četiri boda i na trećem je mjestu, dok je posljednji Apollon sa samo tri boda.

SKUPINA „F“

U skupini „F“ oba mjesta za prolazak bila su otvorena. Uoči posljednjih 90 minuta vodio je Sheriff s devet bodova. Drugi je bio Lokomotiv s bodom manje, dok je treći Kopenhagen imao šest bodova. Bez šansi je bio samo Zlin koji je imao dva boda. U posljednjem kolu rasterećeni Zlin dočekao je Lokomotiv, dok su se u izravnoj borbi za prolazak susreli Kopenhagen i Sheriff.

U utakmici u danskoj prijestolnici gostima iz Moldavije igrao je i bod. Sheriff se tako i postavio, a bez primljenog pogotka izdržao je sat vremena, kada je Kopenhagen postigao dva pogotka i preskočio moldavskog prvaka. Domaćini su pogotke postigli u 56. i 59.minuti. Zanimljivo, oba iz kornera. Prvo se u gužvi najbolje snašao Sotiriou koji je glavom poslao loptu u mrežu. Tri minute kasnije isti scenarij, samo je drugi strijelac. Kopenhagen je prema europskom proljeću gurnuo Luftner. Gosti su desetak minuta kasnije ostali s igračem manje kada je isključen Jairo. Veliku priliku za povratak Sheriff je propustio desetak minuta prije kraja kada Badibanga nije iskoristila najstrožu kaznu. Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je tako Kopenhagen preskočio Sheriff i izbacio ga iz daljnjeg natjecanja. Kod gostiju Zvonimir Mikulić i Ante Kulušić odigrali su cijelu utakmicu dok je Josip Brezovec nastupio do 55. minute.

Lokomotiv je na gostovanju u Češkoj slavio s identičnim rezultatom. Ni Rusima nije bilo lako, do pogodaka su stigli u zadnjih 20 minuta susreta, prvo je Mirančuk u 70. minuti doveo Lokomotiv u vodstvo, a pet minuta kasnije Jefferson Farfan postavio je konačan rezultat.

Kiksem Sheriffa u Danskoj Lokomotiv je skupinu završio kao prvi s 11 bodova. Drugi je Kopenhagen koji ima devet bodova, kao i treći Sheriff, ali Kopenhagen ima bolju gol razliku. Na dnu je ostao Zlin sa samo dva osvojena boda.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Austria Beč0:0AEK Atena
Rijeka2:0Milan
1Milan 513:6+710
2AEK Atena 56:5+17
3Rijeka 611:12-17
4Austria Beč 69:16-75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!