Automoto

Vettel o Hamiltonu: "Rijetko radi greške, uživam se s njim utrkivati"

Petar Jenjić • petak, 08.12.2017.
Vettel o Hamiltonu: "Rijetko radi greške, uživam se s njim utrkivati"
Foto: EPA

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel zaključio je sezonu 46 bodova iza svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona koji je tako po četvrti puta osvojio naslov. Njemački vozač priznao je kako se uživa utrkivati s Hamiltonom, ali ističe i kako sljedeće sezone može zaprijetiti najvećem rivalu...

Lewis Hamilton osvojio je svoju četvrtu titulu svjetskog prvaka ove godine i tako se izjednačio sa Sebastianom Vettelom i Alainom Prostom na vječnoj ljestvici. Ispred njega su još tek Juan Manuel Fangio s pet i Michael Schumacher sa sedam osvojenih naslova.

Još od 2013. godine Vettel nije uspio osvojiti naslov prvaka, no vozač Ferrarija uvjeren je kako sljedeće sezone može itekako zaprijetiti Britancu.

"Uživam se utrkivati s njim, nema sumnje u njegovu brzinu i sposobnosti. Vrlo je brz i rijetko radi greške. Jacques Villeneuve je rekao kako je Michael Schumacher bio najbolji i najteži suparnik s kojim se utrkivao i upravo je tako meni sada. Ako se borite s najboljima, pomaže vam da se uzdignete na višu razinu. Mnogo stvari koje sam napravio ranijih godina bile su ispravne, no danas razmišljam malo drugačije ili barem malo mudrije. Nadam se da ću biti još bolji", kazao je njemački vozač.

Vettel je priznao kako je njegova momčad tijekom sezone napravila dosta grešaka, ali smatra kako se sve može ispraviti do početka sljedeće sezone i da Ferrari može biti puno jači.

"Mislim da znamo što treba napraviti. Postoje neke očite stvari za koje znamo da ih treba popraviti, ali postoje i one skrivenije koje tek trebamo pronaći. Na kraju, ipak nismo bili dovoljno dobri da osvojimo naslov prvaka", zaključio je Sebastian Vettel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!