Zimski sportovi

Alexis Pinturault slavio u Val d'Isereu, Zubčić 29.

Slavko Boldin • subota, 09.12.2017.
Alexis Pinturault slavio u Val d'Isereu, Zubčić 29.
Foto: EPA

Povratak iz Sjeverne Amerike u Europu u Val d'Isere, na "kriterij prvog snijega" obilježio je domaći skijaš Alexis Pinturault, koji je slavio u današnjem veleslalomu. Prvi pratitelji iza njega bili su Nijemac Stefan Luitz i Austrijanac Marcel Hirscher, vodeći iz prve vožnje.

Kao i u St. Moritzu, organizatori u Val d'Isereu imali su probleme s vjetrom. Start je spušten za nekoliko vrata pa su i razlike, unatoč zahtjevnoj Face de Bellevarde stazi, bile relativno male. Poveo je Marcel Hirscher ispred Stefana Luitza, a Alexis Pinturault držao je treću poziciju.

U drugoj vožnji prvi i treći iz prvog dijela zamijenili su mjesta. Francuz je odskijao odličnu vožnju, dok je Hirscher napravio dvije manje greške, a u srednjem dijelu vožnje skijao je i sa zastavicom koju je pokupio u jednim vratima.

Ispod postolja ostao je još jedan Francuz Mathieu Faivre, a peti je bio Henrik Kristoffersen. Sjajan proboj s 40. startne pozicije napravio je Nijemac Alexander Schmidt, koji je utrku završio na šestom mjestu, nakon osmog prvog laufa. Vrlo dobar rezultat ostvario je i Slovenac Žan Kranjec na sedmom mjestu.

Naš najbolji veleslalomaš Filip Zubčić nije uspio ponoviti sjajne vožnje iz Beaver Creeka. Uz manju grešku i lošije skijanje u gornjem dijelu staze, Filip je nakon prve vožnje bio plasiran na 27. poziciju. U drugu je krenuo angažiranije, no ponovno ga je velika greška u gornjem dijelu stajala boljeg rezultata. Drugi veleslalom sezone skončao je na pretposljednjem, 29. mjestu. Sutra je na rasporedu slalom.

Val d'Isere (FRA), veleslalom (m):
1. Alexis Pinturault (FRA) 1:51.18
2. Stefan Luitz (NJE) +0.28
3. Marcel Hirscher (AUT) +0.54
4. Mathieu Faivre (FRA) +0.78
5. Henrik Kristoffersen (NOR) +0.90
6. Alexander Schmid (NJE) +1.01
7. Zan Kranjec (SLO) +1.10
8. Manuel Feller (AUT) +1.66
9. Matts Olsson (ŠVE) +1.73
10. Thomas Fanara (FRA) +1.96
...
29. FILIP ZUBČIĆ (HRV) +4.44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!