Nogomet

VIDEO: Pachuca nakon produžetaka izbacila Wydad, za polufinale protiv Gremija

Luka Medić • subota, 09.12.2017.
VIDEO: Pachuca nakon produžetaka izbacila Wydad, za polufinale protiv Gremija
Foto: EPA

U prvom četvrtfinalnom dvoboju Svjetskog klupskog prvenstva susreli su se meksička Pachuca i marokanski Wydad. Aktualni prvaci Srednje i Sjeverne Amerike plasirali su se u polufinale nakon što su slavili s minimalnih 1:0...

Nakon sedam godina meksička Pachuca vratila se na Svjetsko klupsko prvenstvo. U četvrtfinalnom dvoboju meksički sastav čekao je pobjednik afričke Lige prvaka marokanski Wydad iz Casablance. Marokancima je to bio prvi put da sudjeluju na ovom natjecanju, a kući se vraćaju nakon samo jedne odigrane utakmice. Pachuca je u svom četvrtom nastupu u četvrtfinalu drugi put prošla u polufinale minimalnom pobjedom od 1:0. Regularnih 90 minuta završilo je bez pogodaka, pa je susret otišao u produžetke, gdje su se bolje snašli igrači Pachuce. Treba dodati kako je Wydad od 70. minute igrao s igračem manje. Zanimljivo, ovo je prvi put da je Pachuca uspjela slaviti protiv afričkog predstavnika. U četvrtfinalu 2007. godine bolji od meksičkog tima bio je tuniški Etoile du Saleh s 1:0, a tri godine kasnije i kongoanski Mazembe s istim rezultatom. Tako je Pachuca iz trećeg pokušaja preskočila predstavnika crnog kontinenta i najmanje izjednačila uspjeh iz 2008. godine kada je na ovom natjecanju osvojila četvrto mjesto.

Od samog početka obje momčadi krenule su po pogodak, a prvu pravu priliku stvorila je Pachuca u 12. minuti. Meksikanci su napravili kontru, Urreta je ubacio u kazneni prostor, no Sagal je ostao za korak kratak na taj nabačaj, pa se rezultat nije mijenjao. I u ostatku prvog dijela Pachuca je bila ta koja je krojila igru i stvarala prilike. Pred kraj prvih 45 minuta Sagal se ponovno našao u prilici, no u posljednjem trenutku loptu je izbacio stoper Wydada Atouchi.

Pachuca je bolje ušla i u drugi dio susreta. Honda se okušao udarcem s 20-ak metara, ali lopta je završila pored vrata. Pachuca je i u nastavku susreta nastavila u istom ritmu, no do pogotka nisu mogli. Ponajprije zbog dobro organizirane Wydadove obrane koja je odolijevala napadima meksičkog tima, a ako bi nešto i prošlo na vratima je stajao sigurni Laaroubi. Wydad je težak udarac doživio 20-ak minuta prije kraja susreta kada je zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti Nakach. Kako u 90 minuta nijedna momčad nije uspjela postići pogodak, igralo se dodatnih 30 minuta.

I u produžecima Pachuca je bila bolja, ali ponovno je nedostajalo malo više koncentracije u završnici. Sve propuštene prilike skoro su bile kažnjene u 100. minuti kada je Wydad imao najbolju priliku na susretu.Hajhouj je ostao sam u kaznenom prostoru, ali njegov pokušaj s desetak metara završio je u vanjskom dijelu mreže. I onda konačno, 115. minuti, Pachuca je iskoristila igrača više i stigla do zasluženog pogotka. Urreta je probio po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, Guzman skače najviše i pogađa mrežu marokanskog sastava za 1:0. Do kraja nije bilo više prilika, pa je Pachuca više nego zasluženo prošla u polufinale. Polufinalni susret igra u utorak protiv brazilskog Gremija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!