Ostali sportovi

Kolegij tajnika NSS-a i Stručnih službi HOO-a u znaku financijskih izvješća i novog Zakona o sportu

Sportnet • srijeda, 13.12.2017.
Kolegij tajnika NSS-a i Stručnih službi HOO-a u znaku financijskih izvješća i novog Zakona o sportu

Za posljednji Kolegij tajnika nacionalnih sportskih saveza i stručnih službi Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u ovoj godini tražio se stolac više. U ispunjenoj dvorani (soba 48) Doma sportova sastanku je nazočilo čak 75 osoba.

Predsjedavao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop, na dnevnom redu bilo je sedam točaka, a najzanimljivije - one o financijskim izvješćima za ovu i iduću godinu. Osim o pozitivnoj korekciji prihoda od 100.000 kuna za ovu godinu, glavni tajnik HOO-a izvijestio je nazočne i o povećanju Financijskog plana HOO-a za 2018. godinu (na oko 151 milijun kuna), što je 13,49 posto više nego u 2017. godini.

Priopćio je također procjenu da su financijske potrebe nacionalnih sportskih saveza na razini većoj od 120 milijuna kuna. Kada su u pitanju financije HOO-a, nije izostao ni osvrt glavnog tajnika na posjet (skupa s predsjednikom Matešom) Hrvatskom saboru u kontekstu financijskih izvješća nacionalne olimpijske udruge za 2014., 2015. i 2016. godinu. Četvrta točka dnevnog reda odnosila se na Radni prijedlog Zakona o sportu i Nacionalni program sporta.

"Željeli smo saznati nešto više o tijeku izrade nacrta prijedloga krucijalnih akata za hrvatski sport pa i da nas netko iz Središnjeg državnog ureda za sport informira o tome, ali nismo uspjeli. Želim vam skrenuti pozornost da ne smijete ostati nezainteresirani kada se pojavi mogućnost javne rasprave na temu prijedloga novog Zakona o sportu i Nacionalnog programa sporta. Moramo nastupati zajedno i izboriti se za svoju poziciju kroz novi Zakon o sportu, to neće učiniti nitko umjesto nas", poruka je glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa.

Ravnatelj Odjela za istraživanje i unaprjeđenje razvojnih programa HOO-a Neven Šavora upoznao je djelatnike Saveza s mogućnostima Dijagnostičkog centra (funkcionalna, specijalistička i psihološka dijagnostika). Pomoćnica glavnog tajnika za pravne i zajedničke poslove Biserka Vrbek pojasnila je proces kandidature Saveza za velika sportska natjecanja (preduvjet su suglasnosti SDUŠ-a i HOO-a), ali i upozorila na potrebu usuglašavanja s HOO-om svake izmjene ili dopune Statuta nacionalnih sportskih saveza. (hoo/vk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!