Tenis

Roger Federer odnio titulu sportske osobe godine u izboru BBC-a

Branimir Korać • petak, 15.12.2017.
Roger Federer odnio titulu sportske osobe godine u izboru BBC-a
Foto: EPA

Roger Federer četvrti put u karijeri odnio je titulu BBC-ove sportske osobe godine. Tako je naslijedio američku gimnastičarku Simone Biles koja je uzela titulu prošle godine...

U konkurenciji nebritanskih sportaša, Roger Federer je bio najbolji u 2017. godini u izboru BBC-a. Četvrti je ovo put kako Federer odnosi ovu titulu, prvu je uzeo 2004. godine, drugu 2006., a treću 2007. godine.

Federer je tako postao prvi sportaš koji je četiri puta osvajao ovu nagradu te je iza sebe ostavio Muhammada Alija i Usaina Bolta koji su trijumfirali tri puta.

Posljednji tenisač koji je slavio u ovom izboru je Novak Đoković koji je bio najbolji 2011. godine i tako naslijedio Rafaela Nadala koji je nagradu odnio godinu dana ranije.

Inače, tenisači su najčešći osvajači ovog trofeja, čak 17 puta bili su najbolji. Federer četiri puta te po jednom Novak Đoković, Rafael Nadal, Goran Ivanišević, Martina Hingis, Andre Agassi, Steffi Graf, Martina Navratilova, Boris Becker, Jimmy Connors, Chris Evert, Björn Borg, Arthur Ashe i Rod Laver.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!