Rukomet

Norvežanke bez pomoći vratarki, predale titulu svjetskih prvakinja Francuskoj

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.12.2017.
Norvežanke bez pomoći vratarki, predale titulu svjetskih prvakinja Francuskoj
Foto: EPA

Norveška nije uspjela obraniti naslov svjetskih prvakinja, u finalu je poražena od Francuske 23:21 i predala je titulu svjetskih prvakinja...

Odlično finale Svjetskog prvenstva za rukometašice otišlo je na stranu Francuske koja je bila bolja od Norveške s 23:21. Francuskinje su tako stigle do svoje druge titule u povijesti, a prvu su uzele u drami u Hrvatskoj kada su u produžetku svladale Mađarsku nakon što su zaostajale osam razlike na ulazu u zadnjih deset minuta.

Norveška je imala priliku pobjedom u finalu poravnati se s Rusijom na ljestvici svih vremena s četiri osvojene titule, no zadovoljit će se i srebrom te desetom medaljom sa svjetskih prvenstava u čemu je daleko najbolja.

Finale je donijelo dosta oscilacija na obje strane, Norvežanke su tijekom prvog poluvremena vodile i tri razlike da bi Francuska napravila preokret i otišla na odmor s 11:10 nakon što u zadnjih pet minuta prvog dijela nijedna reprezentacija nije mogla do gola.

Embed from Getty Images

Na startu drugog poluvremena Francuska se uspjela odvojiti na 14:11 i Norveška je krenula u hvatanje zaostatka. Uspjela je pogotkom Heidi Loke poravnati na 16:16, Loke ju je čak i dva puta dovela u vodstvo 18:17 i 20:19, ali nakon toga Francuska s dva gola Pineau i jednim Kanor radi seriju 3:0, dolazi do preokreta i pobjede.

Alexandra Lacraberre 25 sekundi prije kraja golom za 23:21 stavila je točku na i.

Kod Francuske istaknule su se Amandine Leynaud s deset obrana te s po četiri gola Allison Pineau i Manon Houette. Norveške vratarke su podbacile, tri su bile na golu i zajedno skupile tek četiri obrane. Po sedam golova postigle su Veronica Kristiansen i Nora Mork.

Embed from Getty Images

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!