Košarka

VIDEO: Mario Hezonja uz osam trica do učinka i utakmice karijere!

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.12.2017.
VIDEO: Mario Hezonja uz osam trica do učinka i utakmice karijere!
Foto: EPA

Mario Hezonja odlično koristi ponuđenu minutažu i protiv Detroit Pistonsa odigrao je svoju najbolju utakmicu u NBA karijeri. Magic je poražen 114:110, a Hezonja je bio još jednom među najboljim pojedincima Orlanda...

Nakon što je Orlando ostao bez niza igrača zbog ozljeda, Frank Vogel bio je prisiljen okrenuti se prema Mariju Hezonji i u posljednjim utakmicama pokloniti mu povjerenje. Hezonja to vraća, a na gostovanju kod Pistonsa odigrao je svoju najbolju utakmicu otkako je u NBA ligi.

Za 31 minutu na parketu ubacio je 28 poena (dosadašnji rekord 21) uz šut (2/6 za dva, 8/12 za tri) pri čemu je nadmašio i dosadašnji rekord po broju ubačenih trica koji je bio dvostruko manji. Tome je dodao i šest skokova, tri ukradene lopte i dvije asistencije te je Orlando s njim na parketu imao +9 što je najbolje u redovima Magica.

Hezonja je odradio odličan posao na obje strane parketa, u napadu nije čekao već je konstantno bio u pokretu, radio blokove, tražio loptu te je pokazao da s pravim ulaskom u utakmicu, s puno samopouzdanja, ali i povjerenja trenera, ima što tražiti u ovoj ligi.

Iako je odigrao odličnu utakmicu, Orlando je najvećim dijelom susreta bio u zaostatku i nije imao previše šanse. u samoj završnici se trgnuo, uspio je smanjiti zaostatak, ali nije se dovoljno približio da bi imao posjed za poravnanje ili preuzimanje vodstva.

Završilo je 114:110 za Detroit koji je zahvaljujući odličnom šutu u pravo vrijeme stvorio visoku razliku i na kraju je uspješno priveo meč kraju.

Osim Hezonje, kod Orlanda su dobar posao odradili i Nikola Vučević s 24 poena, 14 skokova i sedam asistencija te Johnathon Simmons s 23 poena, sedam asistencija i šest skokova. Kod pobjednika Reggie Bullock ubacio je 20 poena, a po 17 su dodali Tobias Haris, Reggie Jackson (šest asistencija) i Anthony Tolliver.

NBA:
Detroit Pistons - Orlando Magic 114:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2017. u 05:48
    Bravo Mario,vidi se da moze samo mu trebaju vise vjerovati,oni nemaju strpljena sa mladim igracima ili imaju glupog trenera,pa nije Orlando neka mega momcad da Mario nebi mogao vise prilika dobivati tamo.
    Obrisan korisnik