Nogomet

Turci tvrde: Galatasaray smijenio Igora Tudora

Sportnet • ponedjeljak, 18.12.2017.
Turci tvrde: Galatasaray smijenio Igora Tudora
Foto: Kristijan Komarica

Nakon manje od godinu dana na klupi slavnog turskog kluba, Igor Tudor dobio je otkaz. Uz slabe rezultate protiv najvećih protivnika, smjeni je kumovao i jučerašnji neočekivani poraz od Yeni Malatyaspora...

PIŠE: Jan Šneler

Hrvatski trener klub je preuzeo u veljači ove godine nakon što je ostvario solidne rezultate s prvoligašem Karabuksporom. S Galatasarayem je uspio doći do četvrtog mjesta u prvenstvu koje im je garantiralo kvalifikacije za Europsku ligu.

Iako se očekivalo da će Galatasaray lako proći švedski Ostersunds, Turci su ispali i završili svoj europski put već na prvoj prepreci. Tada je bilo glasina kako uprava kluba nije zadovoljna izvedbom trenera, no on ih je demantirao odličnim rezultatima u ligi.

Nakon devet kola i remija protiv gradskog rivala Fenerbahčea, Galatasaray je imao skor od sedam pobjeda i dva remija. Ipak, tada kreću problemi po Tudora. U kratko vrijeme gubi od Trabzonspora 2:1, od Basaksehira 5:1 i od Besiktasa 3:0. Već tada se, unatoč dobroj poziciji na tablici, Tudorova budućnost činila neizvjesnom a posljednji niz od tri utakmica uz dva poraza bio je koban.

Poslije poraza od Yeni Malatyaspora, Tudor nije skrivao ogorčenje što mediji i navijači konstantno vrše pritisak na njega stalno ističući njegovo trenersko neiskustvo.

"Postoji pogled na stvari koji meni nije jasan. Kada pobijedimo u utakmici, za to su zaslužni igrači, ali kada izgubimo, trener je uglavnom označen kao krivac. To je situacija na koju ja nisam navikao", rekao je Tudor.

Prema pisanju turskih medija, Tudor će dobiti otpremninu od 400 tisuća, a neki od pretendenata na njegovo mjesto su bivši trener Galatasaraya i izbornik Turske, Fatih Terim, Laurent Blanc i Thomas Tuchel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani18.12.2017. u 13:46
    Igrala mu momčad kako triba misec dana pa pomislija da je veliki trener hahahah
    Bogomdani