Košarka

Bosco slavio u derbiju, uvjerljivi Gorica i Universitas

Sportnet • utorak, 19.12.2017.
Bosco slavio u derbiju, uvjerljivi Gorica i Universitas

Odigrano je osmo kolo prve muške lige u kojem je Bosco u derbiju svladao Agrodalm dok su vrlo uvjerljivi bili Gorica, Universitas i Kvarner...

KK Bosco u osmom je kolu Prvenstva prve muške košarkaške lige ovog vikenda nadjačao KK Agrodalm rezultatom 83:80 te pobjedom zasluženo ostvario drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Momčad Bosca pokazala je koncentraciju i kvalitetu vodeći kroz većinu utakmice, a konačan rezultat košem i bacanjem ostvario je Marin Kuga.

Bosco je izuzetno dobro otvorio utakmicu i zadržao vodstvo većim dijelom. U samoj završnici prvog dijela Agrodalm je ipak uspio povesti pa smo na poluvrijeme otišli rezultatom 48:44 za Agrodalm. U drugom dijelu borili smo se za vodstvo te u posljednjoj minuti uspjeli povesti i ostvariti pobjedu, izjavio je izjavio je sportski direktor KK Bosco Goran Perić. Bosco je predvodio s 18 poena i devet skokova Filip Tušek.

U susretu osmog kola Prve muške košarkaške lige na Gripama su se sastali domaći Universitas i Pula 1981. Okupljeni su gledali fantastičnu prezentaciju splitske momčadi i uvjerljivu pobjedu.

Gosti su se držali samo par minuta, do rezultata 7:6. Nakon toga, mladi Splićani preuzimaju vodstvo koje ne ispuštaju do kraja. Na prvi odmor odlazi se rezultatom 24:13. U drugoj četvrtini ravnopravna utakmica, ali je dojam s tribina bio da je pitanje vremena kada će Universitas prelomiti utakmicu. To se i dogodilo nakon poluvremena. Domaći kreću silovito, Puljani nemaju odgovor na agresivnu obranu Splićana i prednost neumoljivo raste. U 23. minuti već je 49:33, a u 29. ogromnih plus 26, 66:40. Gosti četvrtinu završavaju serijom 6:0 i zaostatkom 20 razlike. U zadnjoj dionici odlična košarka raspoloženih domaćina i uvjeljiva pobjeda 96:59.

Kod Universitasa svi igrači su se upisali u strijelce, a samo su Rašetina (15), Rebić (15) i Marić (12) bili dvoznamenkasti. Goste iz Pule predvodio je Anderson sa 18 koševa, 11 skokova i 7 asistencija.

Vodeća Gorica ponizila je Rudeš sa 115:59 uz čak 20 ubačenih trica i s po 19 poena Marka Bakovića i Ljube Prgometa.

Rezultati:
Universitas - Pula 96:59
Bosco - Agrodalm 83:80
Gorica - Rudeš 115:59
Podravac - Kvarner 79:103
Borovo - Istrauni 87:98
Šanac - Grafičar 92:83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!