Košarka

VIDEO: Sjajno drugo poluvrijeme Šarića nije spasilo Philadelphiju, pogreška Bogdanovića donijela pobjedu Bostonu

Branimir Korać • utorak, 19.12.2017.
VIDEO: Sjajno drugo poluvrijeme Šarića nije spasilo Philadelphiju, pogreška Bogdanovića donijela pobjedu Bostonu
Foto: EPA

Dario Šarić i Bojan Bogdanović noćas su upisali poraze, a Dragan Bender pobjedu. Šarić je bio prvo ime Sixersa u gostima u Chicagu, ali njegova momčad svejedno je poražena...

Dario Šarić odigrao je odličnu utakmicu, ali nije spasio Philadelphiju od poraza. Na gostovanju u Chicagu 76ersi su izgubili 117:115 u susretu u kojem je Šarić bio najbolji pojedinac svoje momčadi, u drugom poluvremenu ubacio 20 poena i tako pomogao Sixersima da uopće dođu u priliku slaviti.

Međutim još jednom je Philadelphia pala u samoj završnici i sada je na omjeru 1-5 kada je riječ o utakmicama koje su završile u tri poena razlike. Upravo Šarić ubacio je zadnje poene na susretu, pogodio je tricu 40 sekundi prije kraja nakon čega su promašivali na jednoj strani Mirotić i na drugoj Simmons.

Kod Bullsa u startnu petorku vratio se Lauri Markkanen nakon što je propustio posljednje tri utakmice, a ovdje je ubacio deset poena uz šest skokova. Po 22 poena upisali su Kris Dunn (šest asistencija) i Nikola Mirotić (13 skokova) dok je Bobby Portis dodao 12 poena uz deset skokova.

Šarić je za 31 minutu ubacio 27 poena (7/13 za dva, 3/6 za tri) uz osam skokova i dvije osvojene lopte dok je Ben Simmons dodao 19 poena uz 11 skokova i devet asistencija.

Boston Celticsi odnijeli su pobjedu iz Indianapolisa gdje su u drami svladali Pacerse 112:111. Imao je domaćin pet poena prednosti u završnici, ali Boston se izvukao i u igri ga je teškim tricama držao Kyrie Irving.

Pet sekundi prije kraja domaćin je imao loptu sa strane i vodstvo, Bojan Bogdanović je napravio veliku pogrešku i umjesto da zadrži loptu u teškoj poziciji i odgodi pokušaj dodavanja na pamet, on se odlučio na ovo drugo i Terry Rozier presjekao je dodavanje, sjurio se u kontru i zakucao za pobjedu Bostona.

"Kyrie i Marcus zatvorili su Bogdanovića i Marcus je vikao prema sucima kako radi prekršaj, ali ovaj nije ništa dosudio. Bojan se odlučio za dodavanje koje sam uspio presjeći. Čim sam dobio loptu, vidio sam da su ostale samo četiri sekunde, ali znao sam da imam dovoljno vremena", istaknuo je Rozier.

Kod Bostona Irving je ubacio 30 poena (5/8 trica), Jayson Tatum 16 uz pet skokova, a Al Horford14 poena uz deset skokova i devet asistencija. Kod Indiane Victor Oladipo bio je na 38 poena i pet skokova, Domantas Sabonis 18 poena i sedam skokova, a Bojan Bogdanović za 29 minuta ubacio je deset poena (1/2 za dva, 2/5 za tri) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Phoenix Sunsi velikim preokretom stigli su do gostujuće pobjede kod Dallas Mavericksa 97:91. Dallas je imao u trećoj dionici dvoznamenkastu prednost, ali Phoenix je uspio to okrenuti i na kraju doći do pobjede. Dragan Bender dao je doprinos u preokretu, igrao je 29 minuta i ubacio šest poena (2/4 za dva, 0/2 za tri) te uhvatio dva skoka, ali i s njim na parketu Sunsi su imali +20.

TJ Warren predvodio je Sunse s 19 poena i pet skokova, Isaiah Canaan dodao je 17 poena i šest asistencija, a Alex Len14 poena i 14 skokova. Kod poraženih Harrison Barnes bio je na 26 poena, a Devin Harris dodao je 14 poena i šest skokova.

Spursi su rutinski odradili posao protiv Clippersa iako i dalje doziraju minutažu Kawhiju Leonardu. Upisali su pobjedu 109:91 u dvoboju u kojem su pobjegli vrlo rano i nisu dopustili Los Angelesu povrata.

Oslabljeni Clippersi bez petorice igrača uključujući i najefikasnije Blakea Griffina i Loua Williamsa teško se nose s konkurencijom što se vidjelo i u ovom susretu.

U pobjedničkom sastavu LaMarcus Aldridge ubacio je 19 poena uz osam skokova, Tony Parker dodao je 16 poena i sedam asistencija, a Pau Gasol 12 skokova. Kod poraženih po 13 poena ubacili su Jamil Wilson i DeAndre Jordan (14 skokova).

Dramatično je bilo u dvoboju Thundera i Nuggetsa, a Thunder je na kraju slavio 95:94. Stvari je u svoje ruke potpuno preuzeo Russell Westbrook i nosio je Oklahoma City do pobjede.

Tri sekunde prije kraja ubacio je slobodno bacanje za konačnih 95:94, gosti su imali 1.7 sekundu za posljednji napad, ali trica Garyja Harrisa nije ušla.

"Ponosan sam zbog naše igre u trećoj četvrtini kada smo izgledali fenomenalno. Međutim u četvrtoj dionici Russell je uzeo utakmicu u svoje ruke i ostali smo za korak prekratki", rekao je nakon susreta Mike Malone.

Westbrook je na kraju ubacio 38 poena uz devet skokova i sedam asistencija, a Alex Abrines dodao je 11 poena i pet skokova. Kod poraženih Gary Harris bio je na 17 poena i šest asistencija, Trey Lyles dodao je 15 poena i devet skokova, a Wilson Chandler deset skokova.

Charlotte Hornetsi odnijeli su pobjedu protiv New York Knicksa koje su svladali 109:91. Knicksi bez Kristapsa Porzingisa i Tima Hardawaya nisu imali pravu šansu i već do poluvremena praktički su izgubili utakmicu.

Frank Kaminsky predvodio je domaćina s 24 poena i pet skokova, Michael Kidd-Gilchrist dodao je 15 poena i deset skokova, a Dwight Howard 11 poena i deset skokova. Kod Knicksa Michael Beasley bio je na 23 poena i devet skokova, a Jarrett Jack na 12 poena i sedam asistencija.

Oslabljeni Warriorsi u produžetku su izvukli pobjedu u gostima kod Los Angeles Lakersa. Na kraju su slavili 116:114 te nastavljaju nizati pobjede i bez Stephena Curryja i Draymonda Greena.

U regularnom dijelu Lakersima je poravnanje donio 27 sekundi prije kraja Brandon Ingram da bi nakon toga prvo Kevin Durant promašio tricu, a na drugoj strani i Kentavious Caldwell-Pope. Susret je otišao u produžetak gdje je Durant ubacio 12 od 14 poena Warriorsa uključujući i šut sedam sekundi prije kraja za pobjedu. Novi produžetak pokušao je izboriti Lonzo Ball, ali dočekao ga je David West i spriječio poravnanje.

Durant je završio susret s 36 poena, 11 skokova i osam asistencija, a Klay Thompson dodao je 17 poena i deset skokova dok je Omri Casspi upisao 14 poena i deset skokova. Kod Lakersa nije bilo Ivice Zupca, Kyle Kuzma je ubacio 25 poena uz šest skokova, Brandon Ingram 19 poena uz šest skokova i pet asistencija, a Julius Randle 15 poena uz 11 skokova.

Rocketsi i dalje briljiraju, a noćas su upisali 14. uzastopnu pobjedu. Ovaj put stradali su Jazzeri i to s visokih 120:99. Eric Gordon preuzeo je ulogu prvog strijelca s 33 poena (7/12 trica), James Harden ubacio je 26 poena uz šest skokova i šest asistencija, Clint Capela 24 poena uz 20 skokova, a Chris Paul 19 poena uz deset asistencija i devet skokova. Kod poraženih Rodney Hood završio je s 26 poena, a Joe Ingles dodao je 17.

NBA:
Chicago Bulls - Philadelphia 76ers 117:115
Indiana Pacers - Boston Celtics 111:112
Dallas Mavericks - Phoenix Suns 91:97
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 109:91
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 95:94
Charlotte Hornets - New York Knicks 109:91
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 114:116 produžetak
Houston Rockets - Utah Jazz 120:99
Atlanta hawks - Miami Heat 110:104
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 108:107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!