Košarka

VIDEO: Dvoboj Hrvata pripao fenomenalnom Ivici Zupcu, odlična partija i Ante Žižića

Dario Dodić • subota, 23.12.2017.
VIDEO: Dvoboj Hrvata pripao fenomenalnom Ivici Zupcu, odlična partija i Ante Žižića
Foto: EPA

U NBA G-League noćas su snage odmjerila dvojica hrvatskih centara, u dvoboju South Bay Lakersa i Canton Chargea, odnosno dvoboju Ivice Zupca i Ante Žižića, pobjedu je odnio Zubac s Lakersima, iako je i Žižić pružio sjajnu partiju...

Hrvatski ogled u razvojnoj G-League pripao je večeras fenomenalnom Ivici Zupcu, koji je sa svojim South Bay Lakersima došao do pobjede u gostima kod Canton Chargea za koje igra Ante Žižić. Iako je Charge imao dvoznamenkastu prednost u dobrom dijelu susreta, na kraju su do pobjede 114:109 došli Lakersi na krilima izvrsnog Zupca.

Dvojica Hrvata u napadu su bila sjajna, niti je Žižić imao rješenje za iznimno raspoloženog Zupca, niti je Zubac u obrani uspijevao zaustaviti napade koji su išli preko Žižića. U toj je borbi pobjedu ipak izvojevao Zubac, koji je ujedno bio i prvo ime pobjedničke momčadi.

Ivica je na parketu proveo 32 minute i za to vrijeme ubilježio 28 koševa (2/2 za 1, 13/19 za 2, 0/1 za 3), devet skokova, dvije asistencije i dvije blokade (jednu na Žižiću). Ključan je Zubac bio u preokretu Lakersa u gostima kod Chargea, filijale Cleveland Cavaliersa.

Ante Žižić je na parketu proveo 28 minuta i za to vrijeme ubilježio 23 poena, 13 skokova i jednu ukradenu loptu.

Uz Zupca kod Lakersa treba izdvojiti Vandera Bluea s 20 te Travisa Weara sa 16 koševa. Najbolji je kod Chargea bio Marcus Thornton s 31 poenom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik23.12.2017. u 10:01
    Nema u lakersima prvog centra, a zubac nema ni garbage time. Ova neozbiljna liga se ne treba ni spominjati.
    raz_bojnik