Nogomet

Agu: "Hrvatska je vrlo dobra reprezentacija sa svjetskim klasama u sastavu"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.12.2017.
Agu: "Hrvatska je vrlo dobra reprezentacija sa svjetskim klasama u sastavu"
Foto: Kristijan Komarica

Nigerijski reprezentativac Mikel Agu smatra kako njegovu reprezentaciju već u grupnoj fazi očekuju tri finala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji...

Mikel Agu igrač je sredine terena Porta koji je trenutno na posudbi u Bursasporu, a trebao bi biti i jedan od važnih aduta Nigerije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Agu je svjestan kako Nigeriju u Rusiji očekuje težak posao, ali ne bi se mijenjao za neku drugu skupinu.

"Moramo biti spremni za sve protivnike u skupini. Ne žalim za nekom drugom skupinom jer smatram da su sve grupe teške. Svi koji su došli na Svjetsko prvenstvo i zaslužuju biti tu jer su bili najbolji u svojim kvalifikacijskim skupinama kao što smo i mi bili. U Rusiji neće biti lagane utakmice."

Islanđane vidi kao požrtvovne i opasne protivnike.

"Svi su usredotočeni na Argentinu kao na najtežeg protivnika u skupini, ali sve utakmice bit će vrlo teške. Island možda nema zvijezde, ali je sjajan kao momčad, a momčad donosi pobjede, ne pojedinci. Islanđani imaju igrače koji su spremni poginuti na travnjaku i moramo biti oprezni."

Hrvatska je prvi protivnik Nigerije u Rusiji, a Agu je vidi kao sastav sa svjetskim klasama.

"Hrvatska je također vrlo dobra reprezentacija s igračima koji su svjetska klasa poput Luke Modrića i Ivana Rakitića. I ostali igrači su izrazito kvalitetni i znamo da nas očekuje jako dobar protivnik."

Argentina je najzvučniji protivnik, no smatra kako Nigerija nije bez šanse.

"Argentina je vrhunska reprezentacija s nizom talentiranih igrača. Ne smijemo zaboraviti da ima sjajan omjer protiv nas na velikim natjecanjima, ali mi smo slavili u posljednjoj prijateljskoj utakmici. Skupina je u svakom slučaju jako teška i igrat ćemo tri finala već u grupnoj fazi."

U konačnici ima povjerenje u izbornika Gernota Rohra za kojeg vjeruje kako će stvoriti dobru taktiku za sve protivnike.

"Trener najbolje zna kako se pripremiti za ove protivnike. Imamo dobrog izbornika i možemo imati povjerenje u njega. Puno toga je i na nama igračima koji ćemo morati u klubovima dobro raditi kako bi spremni dočekali Svjetsko prvenstvo."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!