Tenis

Glatke pobjede Mirjane Lučić-Baroni i Ane Konjuh, kraj za Terezu Mrdežu

Dario Dodić • nedjelja, 31.12.2017.
Glatke pobjede Mirjane Lučić-Baroni i Ane Konjuh, kraj za Terezu Mrdežu

Najbolje hrvatske tenisačice, Mirjana Lučić-Baroni i Ana Konjuh, odlično su startale na WTA turniru u Brisbaneu, pobjedama protiv 46. odnosno 31. igračice svijeta. Tereza Mrdeža zaustavljena je u polufinalu kvalifikacija za WTA turnir u Aucklandu...

Mirjana Lučić-Baroni na odličan je način otvorila novu tenisku sezonu. Najbolja hrvatska tenisačica u tri je seta, u nešto manje od dva sata igre, svladala njemačku tenisačicu Tatjanu Mariju i plasirala se u osminu finala WTA turnira u Brisbaneu.

Spasila je Mikica u prvom gemu dvije break-lopte, ali Maria dolazi do breaka dvije igre kasnije. Brzo dvama oduzetim servisima uzvraća Hrvatica, ali ne uspijeva pri vodstvu 5:2 privesti set kraju. Imala je tri break/set-lopte, ali sve tri je spasila Njemica, inače 46. tenisačica svijeta. Uslijedio je break njemačke tenisačice za 5:4, ali Mirjana novim breakom u desetoj igri ipak uzima prvi set.

Dva su breaka bila dovoljna Njemici za uzimanje drugog seta, sa 6:4 dolazi do izjednačenja u setovima. Ipak, Hrvatica u odlučujućem trećem setu dokazuje da je kvalitetnija, s laganih 6:0 privodi meč kraju i osigurava osminu finala gdje će snage odmjeriti s Francuskinjom Alize Cornet protiv koje ima negativan skor, iako veseli pobjeda 2-0 na US Openu prošle godine.

Do lagane pobjede u prvom kolu Brisbanea stigla je i Ana Konjuh i to protiv 31. igračice svijeta, Nizozemke Kiki Bertens.

Od samog je početka Konjuh nametnula svoj ritam i dala do znanja nizozemskoj igračici kako turnir završava za nju. Uzela je dva breaka u prvom setu i stigla do laganih 6:1.

Slično se raspleo i drugi set, iako je Bertens bila nešto opasnija na Aninim servisima. Ponovno je Konjuh stigla do dva breaka i sa 6:2 prošla u osminu finala nakon sat i četiri minute igre.

U drugom je kolu čeka pobjednica ogleda između treće nositeljice Svitoline i Španjolke Suarez Navarro.

Glavni ždrijeb WTA turnira u Aucklandu nažalost neće vidjeti Tereza Mrdeža. Hrvaticu je iznenađujuće lako u polufinalu kvalifikacija na Novom Zelandu svladala 195. igračica svijeta, Talijanka Deborah Chiesa, završilo je 6:1, 6:4 u korist talijanske tenisačice.

WTA Brisbane, 1. kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (HRV) - Tatjana Maria (NJEM) 6:4, 4:6, 6:0
Ana Konjuh (HRV) - Kiki Bertens (NIZ) 6:1, 6:2

WTA Auckland, kvalifikacije, polufinale:
Deborah Chiesa (ITA) - Tereza Mrdeža (HRV) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!