Tenis

Viktor Galović zaustavljen na posljednjoj stepenici kvalifikacija u Brisbaneu

Dario Dodić • nedjelja, 31.12.2017.
Viktor Galović zaustavljen na posljednjoj stepenici kvalifikacija u Brisbaneu

Hrvatski tenisač Viktor Galović nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb ATP turnira u australskom Brisbaneu. Nakon velike borbe u tri seta ga je porazio Australac John-Patrick Smith...

Viktor Galović pružio je velik otpor favoriziranom Australcu John-Patricku Smithu u finalu kvalifikacija za ATP turnir u Brisbaneu. Nakon više od dva sata borbe Australac je ipak stigao do pobjede protiv Hrvata i plasmana u glavni ždrijeb prvog turnira sezone.

Bio je to iznimno izjednačen meč koji je uz malo sreće mogao otići i na Galovićevu stranu. Imao je Hrvat break-priliku u četvrtoj i dvije break-prilike u desetoj igri prvog seta, no na kraju je presudio peti gem u kojem je Smith došao do breaka, a posljedično i do seta sa 6:4.

U drugom setu Galović nije nijednom popustio na svom servisu, ali je zato u šestom gemu došao do breaka, iskoristivši treću break-priliku, sa 6:3 stiže do seta i izjednačenja.

Dala su sve od sebe obojica u odlučujućem trećem setu, iako je Viktor imao nekoliko prilika za break. Propustio je dvije break-lopte u prvom gemu i još dvije u trećem, dok Smith nije nijednom ugrozio Hrvata.

Nažalost, neiskorištene prigode obile su se o glavu hrvatskom tenisaču, u tie-breaku trećeg seta Australac dolazi do pobjede, sa 7:2 se plasirao u glavni ždrijeb turnira.

ATP Brisbane, kvalifikacije, finale:
John-Patrick Smith (AUS) - Viktor Galović (HRV) 6:4, 3:6, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!